Döntéshozó üzletemberek előtt égette le magát Orbán – a forint árfolyam látta kárát

Már talán fel sem kapjuk a fejünk az olyan hírekre, ahol bemutatják, hogy mikor, hol, mit hazudott Orbán. Lassan kezdjük megszokni, hogy folyamatosan próbálja meg hajlítani a valóságot, legyen szó bármilyen területről is, bitosak lehetünk benne, hogy ő mindig jobb, erősebb, okosabb mint bárki más.

Vannak olyan esetek, amikor a lódításait a teljes hazai közvélemény benyeli, esetleg még hangosan ujjong is hozzá, csak egy-két történész kezdi el hevesen csóválni a fejét, ám a szavuk elveszik a hangzavarban. Ezekkel a kijelentésekkel a lekivilágunkon kívül másban kárt nem okoz. Erre volt példa, mikor Tusnádon kijelentette, hogy mi, mármint a magyarok védtük meg Bécset a töröktől. Az a tény, hogy Bécset a török kétszer ostromolta, mindkétszer magyar (Szapolyai és Thököly) kezdeményezésre, cseppet sem zavarta. Ennél azomban sokkal nagyobb kárt okozott a napokban.

Október 10-én Orbán Berlinben, a Német Kereskedelmi és Iparkamarák Szövetségének rendezvényén tartott egy előadást, ahol a német-magyar gazdasági kapcsolatokban jelentős szerepet jótszó üzletemberek voltak jelen, nem pedig a saját rajongói közönsége. Ez a szféra minden mondatra jól figyel, próbál következtetéseket levonni a hallottakból, hova és mennyit is érdemes befektetni, milyen változásokra lehet számítani. Ezen a találkozón Orbán kijelentette, hogy a nyugati vezetők hibáztak, hogy a háború előtt nem vették komolyan az orosz igényeket, és hogy az ő találkozása után már szóba sem álltak Putyinnal. Csakhogy, a találkozó után

Scholz német kancellár és Macron francia elnök is találkozott Putyinnal!

Csak a pontosítás végett: Orbán február 1-én foglalt helyet az irreálisan hosszú asztal másik végén, hat nap múlva Macron, majd rá bő egy hétre Scholcz ült ugyanannál az asztalnál Putyinnal! Egy ilyen nyilvánvaló hazugságból pedig a politikai döntéshozók azt a következtetést vonják le, hogy

Orbán egy megbízhatatlan hazudozó!

Ugyanezt a képet erősíti az a kijelentése is Orbánnak szintén ugyanezen a találkozón, hogy a gázáremelkedést a szankciók okozzák, miközben a teremben mindenki tisztában volt vele, hogy a gázra nincs szankció, az oroszok önkényesen nem teljesítik a szerződésben vállalt kötelezettségüket, a gázárak emelkedése pedig már megindult a koronavírus utáni fellendüléssel együtt.

Azt, hogy ezek a kijelentések milyen károkat tudnak okozni azzal, hogy csökkentik a kormányzati hitelességet, látjuk abban, hogy soha nem látott mélyrepülésben van a forint árfolyama.

Kövessen minket a Facebookon, hogy azokat a híreket is megkapja, amiket az MTI elhallgat!