Orbánék jól lejáratták Magyarországot, a fél amerikai sajtót kivágták a CPAC-ról

Fotó: Alapjogokért Központ / Facebook

Az amerikai sajtó testközelből tapasztalhatta meg tegnap, mennyire veszi komolyan a sajtószabadságot az Orbán-rendszer.

Csütörtök reggel kezdődött a CPAC Hungary konferencia a budapesti Bálna Rendezvényközpontban. Az amerikai jobboldal éves szuperkonferenciájának kétnapos magyar kiadásán az amerikai sajtó jelentős része is tiszteletét tette, miután fontos amerikai közéleti szereplők is tiszteletüket tették. Megdöbbenve kellett ugyanakkor tapasztalniuk, hogy a konferenciát magyar részről szervező Alapjogokért Központ nemcsak a magyar sajtó jelentős részét, de gyakorlatilag minden sajtóterméket kitiltott az eseményről, amely nem a magyar közmédia vagy nem tartozik a KESMA alá.

Az MTI, a közmédia, a Hír TV propagandistáit tárt karokkal fogadták a szervezők. Az amerikai sajtó nagyrészét ugyanakkor csúnyán pofára ejtették: a Vice beszámolója szerint

az amerikai újságírókat annak ellenére tagadták meg a belépést, hogy hónapok óta próbáltak szerezni sajtóigazolványokat a konferenciára.

A Vice-on kívül a Rolling Stone, a Vox és a New Yorker újságíróit is kitiltották, annak ellenére, hogy a konferencia amerikai társszervezője, az American Conservative Union (amely az eredeti CPAC-et is szokta szervezni) korábban ígéretet tett arra, hogy ezek az újságírók be fognak jutni a konferenciára. Az Alapjogokért Központ pofátlan eljárása még ACU vezetőit is meglepte, akik a helyszínen a fideszes álcivil szervezetét okolták a belépés megtagadásáért.

(Telex nyomán)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!