Döbbenetes jelentés szivárgott ki Oroszországból: Putyin elvesztette a háborút

Döbbenetes titkosszolgálati jelentésről írnak nyugati lapok, ami állítólag Oroszországból szivárgott ki. Hogy lehet-e hinni neki, vagy csak az információs hadviselés része, nem világos, de ha igaz, már Vlagyimir Putyin környezetében is úgy vélik, az orosz elnök elvesztette a háborút.

Az állítólagos jelentés szerint ott tart Oroszország nem egészen két héttel a háború kezdete után,

mint a náci Németország az összeomlása előtti időszakban.

A jelentés szerint az orosz vezetés az FSZB-t, vagyis a titkosszolgálatot teszi felelőssé az invázió kudarcáért. Az FSZB szerint nem kaptak időben figyelmeztetést a készülődő invázióról, ahogy a várható nyugati szankciók bénító hatásaira sem hívták fel a figyelmüket. A kiszivárgott információk szerint úgy kell az elemzőknek összeállítani a háborús jelentést, hogy Oroszország tűnjön a győztesnek,

különben felelősségre vonhatják őket, Putyinnak pedig senki nem meri elmondani a valóságot.

Most olyan állapotok uralkodnak, mint a náci Németországban 1943-44 környékén, vagyis röviddel az összeomlás előtt. Ha hinni lehet a jelentésnek, akkor a fegyveres konfliktus lezárásának határidejét júniusra tűzték ki, mert addigra az orosz gazdaság összeomlik.

A jelentés nem fűz sok reményt Ukrajna megtartásához sem, még ha valahogy meg is nyernék a háborút:

Még az ukránok minimális ellenállása esetén is 500 ezer emberre lenne szükség, nem számítva az ellátási és logisztikai dolgozókat

– áll a jelentésben.

Oroszország számára már “nincs lehetőség az esetleges győzelemre, csak a vereség marad”.

A 2000 szavas dokumentumot Vlagyimir Osecskin orosz emberi jogi aktivista tette közzé, aki a Gulagu.net korrupcióellenes weboldalt vezeti. Az FSZB két tisztje szerint a dokumentum eredeti, és minden kétséget kizáróan egy kollégájuk írta.

(Daily Star / SZMO)

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!