Botrányba keveredett a fideszes képviselő – Vizsgálat indult az ügyben!

Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Gyanús esetre bukkantak a Bács-Kiskun megyei 6-os körzetben működő választási bizottság szúrópróba szerű ellenőrzése során, ami egy szerdán közzétett jegyzőkönyvből derült ki.

A bajai önkormányzat honlapján megjelent információk szerint, a bizottság vizsgálja, hogy kell-e feljelentést tenniük, mivel a fideszes Zsigó Róbert által leadott ajánlóíven valószínűleg egy halott adatai szerepeltek – közölte a 444.hu.

A gyanús eset egy ellenőrzés során derült ki, ahol az egyik aláírás mellett megjelent a “nem szerepel a névjegyzékben” felirat. A lekérdezett adatokból később kiderült, hogy a személyiadat- és lakcímnyilvántartásból már 2019-ben törölték az illetőt,

ami arra enged következtetni, hogy egy elhunytról lehet szó.

A bizottság vezetője elmondta, hogy az adatokat még ellenőrizniük kell, azonban ha kiderül, hogy valóban egy elhunyt adatai kerültek a fideszes jelölt ajánlóívére, hivatalból feljelentést fognak tenni.

“Én csak egyet nem értek: egy 24 éve regnáló országgyűlési képviselőnek csilliárdos kormányzati hátszéllel ugyan miért van szüksége arra, hogy egy halott ember adatait írják rá az ajánlóívre?” – nyilatkozta Kiss László, az ellenzék helyi jelöltje az üggyel kapcsolatban.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!