Olyan káosz jön, ami Orbán bukását hozhatja!

Fotó: Facebook

Káoszhoz vezethet a Fidesz trükközése az üzemanyagok árával! Már mintegy száz benzinkúton korlátozzák a kiadható üzemanyag mennyiségét és egy szakember szerint néhány napon belül a mezőgazdasági munkák is akadozni kezdenek!

Az alapvető baj az, hogy Orbánék adócsökkentés helyett a kereskedőkre hárították az üzemanyagok árának befagyasztásából eredő veszteségeket – és ezt az intézkedést a napokban 3 hónappal még meghosszabbították. Emiatt mostanra

már mintegy száz benzinkúton korlátozzák a kiadható üzemanyag mennyiségét

– értesült a Népszava Bujdos Esztertől, a Holtankoljak.hu ügyvezetőjétől. A kutak így próbálják csökkenteni a veszteségeiket, a mennyiségi korlátozást pedig semmi sem tiltja. Az ügyvezető elmondta:

az autósok 5-10 literes „porciókat” vehetnek, ami csak arra elég, hogy eljussanak a következő, még működő benzinkútig.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a szlovák és osztrák határ túloldalán lakók is kannákban hordják át a több tíz forinttal olcsóbb magyar üzemanyagot.

A kis kutak múlt heti javaslataira az illetékes Innovációs és Technológiai Minisztérium még csak nem is válaszolt. Bujdos Eszter szerint

a kormánydöntés folytán kialakult helyzet tarthatatlan és alkotmánysértő, ami néhány napon belül a mezőgazdasági munkák országos akadozásához vezet.

A bezáró vagy mennyiségi korlátozást bevezető kutak zöme falvak és kistelepülések kizárólagos ellátója. A Népszava hétfői értesülései nyomán,  miszerint az Őcsény, Bogyiszló és Szedres 13 ezer lakosságának üzemanyagellátását végző három kút üzemeltetője a készletek kifogyása után után bezár – a 444.hu arról számolt be, hogy az őcsényi polgármester a helyzet miatt válságtanácskozást hívott össze. Ennek ellenére az ATV arról ír:

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint örüljünk azoknak a kutaknak, amelyek nem zárnak be.

A fideszes politikus úgy fogalmazott: „mindannyiunk számára öröm”, hogy vannak olyan szolgáltatók, amelyek a nagy- és kiskereskedelmi árrés rovására folytatják tevékenységüket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!