Keleti barátság – Orbán újabb szívességet tett a fehérorosz diktátornak!

Miközben Orbán folyamatosan támadja a “hanyatló nyugatot”, addig szemmel láthatóan előszeretettel barátkozik és szolgál ki olyan keleti rezsimeket mint Kína, Oroszország és Fehéroroszország.

Utóbbiban vitatott eredménnyel került újból hatalomra Alekszandr Lukasenka, mely után hatalmas tüntetés alakult ki a választás elcsalása miatt. A tüntetést végül a fehérorosz elnök utasítására véres és brutális módon leverték a hatóságok.

Vladimir Bazanov a fehérorosz elnök egyik bizalmi embere, akinek nagy szerepe volt a belarusz választások elcsalásában és azt követő tüntetések leverésében, ezért 2020 novemberben Észtország, Lettország és Litvánia tiltólistájára került.

December elején Bazanovot a tiltólista ellenére mégis Csehországban fogták el majd utasították ki, az pedig, hogy miképp jutott a schengeni zónán belülre a fehérorosz politikus, újabb vitákat generálhat az EU vezetői és Orbán között.

Vladimir Bazanov ugyanis magyar vízummal jutott az unióba és tudott azon belül mozogni

– közölte a SzabadEurópa, melyet egy cseh rendőrségi és egy külügyi forrás is megerősített. A prágai magyar nagykövetség pedig nem cáfolta a vízumkiadás tényét.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!