Újabb érvágás – Orbán nem bír leállni ha bosszúhadjáratról van szó!

Nem elég, hogy elvonta a kormány az iparűzési adót a fővárostól, emelte a szolidaritási hozzájárulást és visszatartja a BKK-nak járó 12 milliárd forintos normatív támogatást, most még a Közbeszerzési Döntőbizottságot is arra használják, hogy bosszút álljanak az önkormányzati választás elvesztéséért.

Karácsony Gergely közösségi oldalán számolt be arról, hogy 150 millió forintra büntették a BKV-t a frankfurti villamosok beszerzése miatt. A főpolgármester kiemeli, hogy

bár a vásárlás teljesen jogszerű volt, a Közbeszerzési Döntőbizottság a „van-e izzókészlet” érveléssel hozta meg a határozatát.

Biztos hasonló szigort alkalmaznak Mészáros Lőrinc cégeinek állami tenderein is – teszi hozzá Karácsony, aki szerint a BKV járműállománya rendkívül elöregedett, az alacsonypadlós, klimatizálható frankfurti villamosok a veterán Ganz csuklós járműveket váltanák, és erre kapott nagyon kedvező ajánlatot idén Budapest Frankfurttól.

De hiába van a Fővárosnak érvényes opciós szerződése közel 50 új CAF villamos lehívására, a kormány, mint minden kedvezményes hitelfelvételüket, ezt is blokkolja.

A mostani bírság pedig szintén azt mutatja, hogy Orbán Viktor minden számára elérhető módon megpróbálja ellehetetleníteni Budapestet.

“Elvonja az önkormányzatok egyetlen bevételi forrását, az iparűzési adót, visszatartja a költségvetési törvény szerint járó éves 12 milliárd forintos közösségi közlekedési normatívát, 10 milliárdról közel négyszeresére, 35 milliárd forintra növeli a Fővárosra kivetett szolidaritási hozzájárulást, blokkolja a közlekedési cégek kedvezményes hitelfelvételét, és a saját forrásból beszerzett frankfurti villamosok ügyében is ráereszti a Közbeszerzési Döntőbizottságot a BKV-ra” – írja bejegyzésében Karácsony.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!