Már semmit sem szégyellnek – turbó fokozatba kapcsolt a fosztogatás

Az elmúlt 11 évben Magyarország egyik legnagyobb problémája az állami szintre emelt, rendszerelemmé tett korrupció lett. Meg sem lepődünk már a 30-40-50 százalékos “alkotmányos költségről” hallva, és az sem hír már, hogy Mészáros Lőrinc naponta vesz új szállodát. Ehhez képest is sikerült most szintet lépnie a Fidesznek.

Úgy tűnik, turbó fokozatba kapcsolt a Fidesz padlást kisöprő akció sorozata. Most már nem elégszenek meg azzal, hogy állami vagyont alapítványba szervezzenek ki, hanem egyszerűen ingyen oda akarják adni, már azzal sem akarnak bíbelődni, hogy értékbecsléssel kelljen bajlódni. Mindehhez pedig törvényt is módosítanak, hogy ne lehessen rá mondani, hogy ez lopás, tűnjön teljesen törvényesnek.

Pedig amire most készülnek, az egyszerű fosztogatás!

A sporttörvény eddig is lehetővé tette, hogy az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok ingyen önkormányzati tulajdonba kerülhessenek. Nincs is ezzel baj, az államháztartás egyik zsebéből a másikba megy az ingatlan, és valljuk be, egy városi sportklub által használt ingatlan valószínűleg jobb kezekben is van az önkormányzatnál. Mindehhez a a sportpolitikáért felelős miniszter által vezetett minisztérium előzetes egyetértése volt szükséges.

Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter olyan módosítást terjesztett az Országgyűlés elé, ami a sportról szóló törvény ezen részét módosítani, mégpedig úgy, hogy kiveszik a szövegből az önkormányzatokra vonatkozó passzust, így az bárkire vonatkozhat„az ingatlan-nyilvántartásban sporttelepként nyilvántartott állami tulajdonú ingatlanok a sportpolitikáért felelős miniszter előzetes egyetértésével sportcélokra adhatóak ingyenesen tulajdonba”.

Nem teszik függővé attól, hogy eddig is ő használta-e az ingatlant -sportegyesületeknél ez érthető lenne-, nem határozzák meg, hogy magánszemély, gazdasági társaság, nonprofit szervezet kaphatja-e meg teljesen ingyen az ingatlant,

a kaput szélesre tárták, valószínűleg a haveroknak.

Kikötésként annyi szerepel csak, hogy 15 évig sportcélra kell elsődlegesen használni, de nem tilt meg más jellegű használatot sem a sport mellett a törvény, így tulajdonképpen bárki, bármit csinálhat az ingyen kapott tulajdonban.

Mindezt pedig a nemzeti vagyon kezeléséért felelős miniszter bonyolítja le. Ennél többet nem kell mondani erről a kormányról.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!