Döbbenetes tény a lélegeztetőgépen lévők számáról: a kormány mégsem hajlandó lépni

Forrás: Facebook/Orbán Viktor

A Budapest Brand megbízásából a Medián és a 21 Kutatóközpont által elvégzett 1000 fős reprezentatív felmérésből derült ki, hogy a társadalom jóval józanabbul gondolkozik a járványról, mint a kormány, amely még mindig a saját népszerűségét tartja fontosabbnak az emberek életénél.

A második és harmadik hullámban megtanulhattuk, hogy a kormányzat késlekedése miatt súlyos árat kell fizetni, honfitársaink ezrei haltak meg feleslegesen. Most, mikor a negyedik hullám elején tartunk, a tavalyi, bizonyítottan későn meghozott intézkedések nyomait sem látjuk. Összehasonlításképpen nézzünk meg pár tényt:

Tavaly már szeptember 21-én elrendelték a zárt terekben kötelező maszkviselést, ekkor 462-en voltak kórházban, és 816 fő volt az új fertőzöttek heti mozgóátlaga. Jelenleg (november 1.) 2605 fő van kórházban és 3445 az új fertőzöttek heti mozgóátlaga. Tehát,

hatszoros és négyszeres különbség esetén sem hajlandó a kormányzat lépni!

Mindeközben a társadalomban eltűnt a járvány politikai hovatartozás alapján való megítélése, inkább az oltottak és oltatlanok között húzódik már a határ. A felmérés válaszadóinak 82 százaléka támogatja, hogy legyen kötelező a maszkhasználat a tömegközlekedési eszközökön (a felmérés idejében még nem jeletették be a kötelező maszkhasználatot), az ellenzékiek körében ez az arány 89, a kormánypártiak között 79, a nem elkötelezetteknél 73 százalék. A zárt terekben kötelező maszkhasználat bevezetését is 75 százalék támogatná, és ez a kérdés is a bizonytalan szavazókat osztotta meg a leginkább: közülük csak 65 százalék támogatja az intézkedést, míg a kormánypártiak és az ellenzékiek körében rendre 76 és 81 százalék ez az arány.

Az uszodák, mozik és más közintézmények látogatását védettségi igazolványhoz kötéséről is megkérdezték a budapestieket, nagy többségben, 67 százalékos arányban támogatná ezt az intézkedést is a fővárosi lakosság. Míg a kormányzat az oltásban hisz csak, addig a tények teljesen mást mutatnak:

a 60 százalékos átoltottság ellenére, ma ugyananannyian vannak lélegeztetőgépen, mint egy évvel korábban!

A teljes kormányzati káoszról jellegzetes képet ad Gulyás Gergely megfertőződése, aki a bejelentett hírek szerint két kínai vakcina után az egyáltalán nem javasolt és engedélyezett Janssen vakcinát kapta meg. Tovább súlyosbítja a helyzetet az a kormányzati titkolózás, amely miatt nem lehet tudni, hogy a kórházban és lélegeztetőgépen lévők mekkora hányada oltott, illetve ők milyen vakcinát kaptak. Az egyetlen információ Merkely Bélától van -aki hivatalosan nem kormányzati szereplő- aki szerint a lélegeztetőgépen lévők egyike sem oltott.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!