Továbbra sincs nyugta Orbánnak – Az Európai Adatvédelmi Testület elé kerül a Pegasus-ügy!

Orbán

Közel két hónap telt el azóta, hogy kiderült, Magyarországon illegálisan hallgathattak le újságírókat, üzletembereket, ügyvédeket és ellenzéki politikusokat is, a kormány azonban a vizsgálat helyett sunnyog és titkolózik a Pegasus-ügyben!

Ujhelyi István közösségi oldalán számolt be arról, hogy kérésére az ügyet az Európai Adatvédelmi Testület (EDPB) szintjén is meg fogják vitatni, így a testület következő plenáris ülésének egyikén foglalkoznak majd a kémprogramok kérdésével.

“Valami tehát ezen az európai „fronton” is megindul az ügyben”

– írja nyílt levelében az MSZP EP-képviselője, aki hozzáteszi, hogy az EDPB nem nyomozószerv és nem feladata a konkrét botrány kivizsgálása: az azonban elengedhetetlen, hogy a Pegasus-ügyből levonható tanulságok mentén a testületben fogalmazzanak meg a személyes adatvédelem megerősítéséhez szükséges iránymutatásokat.

Ujhelyi kiemeli, hogy a Pegasus-botrány magyarországi részleteit továbbra sem ismerjük,

mivel a Fidesz-kormány közel ötven napja titkolózik, valamint mindent megtesz annak érdekében, hogy a részletek soha ne derüljenek ki.

“A kormánypártiak és fizetett megmondó-embereik azt harsogják, hogy nincs itt semmi látnivaló, nem történt semmi, de eközben más országokban (például a szoftvert eladó Izraelben, vagy Franciaországban, ahol az államelnököt is megfigyelhették ezzel a programmal más országok szolgálatai) már állami szintű vizsgálatok indultak. A francia hatóságok nemrég igazolták is egyes sajtómunkások vélhetően törvénytelen megfigyelését, vagyis ez már bizonyíthatóan túlmutat egy konkrétumokkal alátámasztott tényfeltáró cikksorozaton” – írja a szocialista politikus, aki szerint

A Fidesz-kormány hallgatása és akadékoskodása felér egy beismeréssel.

“Azt már most a tévedés minimális kockázatával ki lehet jelenteni, hogy a Pegasus-kémszoftvert a magyar kormány megvásárolta és használta, vagy talán még mindig használja. Azt is tudjuk, hogy Varga Judit igazságügyi miniszter rekordszámú lehallgatásra adott engedélyt az elmúlt időszakban. A Pegasus-ügy kétségkívül rendkívüli nemzetközi botrány, a magyar érintettség pedig átfogó és mélyreható vizsgálatot követel. A Fidesz csak ideig-óráig tudja még feltartani az igazságot ebben a kérdésben: idővel minden részlet ki fog derülni és minden érintett felelni fog” – emeli ki bejegyzésében Ujhelyi István.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!