Váratlan helyen szúrták ki Orbánt: egyből volt mit megmagyaráznia a sajtófőnökének

A kép illusztráció, korábban készült. Fotó: Mohos Márton/24.hu

Egy római étterem teraszán szúrta ki Orbánt Viktort és a családját a 444 egyik olvasója. A fotón a miniszterelnök háttal ül az asztalnál, feleségével, Lévai Anikóval, fiával, Gáspárral és egy fiatalabb lánnyal, aki vélhetően Orbán legfiatalabb lánya lehetett.

Bár elsőre a lap arra következetett, hogy Orbánék nyaralni mehettek Rómába, Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétől később azt a tájékoztatást kapták, hogy a kormányfő hivatalos útra ment,

a katolikus törvényhozók 12. alkalommal megrendezett éves találkozójára.

Havasi tájékoztatása szerint ezt minden évben Rómában és az olasz főváros közelében található Frascatiban tartják meg.

Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogyan utazhatott Orbán Rómába, ha tavasszal – saját bevallása szerint – Sinopharm-oltást kapott, Olaszországban viszont csak az Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett vakcinákat fogadják el. Havasi a 444 kérdezősködésére szűkszavúan válaszolt. Azt írta:

„A miniszterelnöknek hivatalos programja van Olaszországban, egy konferencián vesz részt. A beutazásra vonatkozó olasz jogszabályoknak eleget tett.”

Ez utóbbihoz egy linket is adott Havasi, ahol általánosan a magyarok olaszországi beutazásának részletszabályairól lehet olvasni.

Fotót a nyaralásról ITT tekinthetnek meg.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!