Magyar bukás – Erről mélyen hallgatnak a közmédiában!

A magyar oltási program sikerét harsogva telt az állami média első féléve, majd hirtelen megszakadt a propaganda közlése, melynek egyetlen oka van: Orbánék ezt is elrontották!

Mint arról Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője is több alkalommal beszélt, a Fidesz-kormány oltási programja szinte teljesen megtorpant, így az uniós országok sorra előznek be minket!

Az élmezőnyből Magyarország a teljes védettséget nézve már csak a 15., míg az egy dózist felvettek terén csak a 17. helyen áll az EU 27-ek között

– derül ki a Népszava friss cikkéből.

A lap közlése szerint az Európai Unió legtöbb tagállamában a nyáron is szinte teljes gőzerővel oltották a lakosságot, idehaza a kormány lazításainak köszönhetően pedig nem volt mi ösztönözze az embereket, így nem is ért célba a szinte teljesen visszavett oltási kampány.

Bár a szakemberek figyelmeztettek a sokkal agresszívabb és gyorsabban terjedő vírusmutációra,

a nyáron nem sikerült kellően átoltottál tenni az országot, így ősszel Magyarországon új fertőzési hullámot okozhat a delta variáns.

A lap kiemeli azt is, hogy az uniós átlaghoz képest is leszakadóban vagyunk: miközben az EU egészére vetítve a felnőttek 75,5 százalékának adtak be legalább egy adag vakcinát, addig hazánkban ez az arány mindössze 67,4 százalék. A teljes védettséghez ajánlott adagot az Európai Unióban 66,8 százalék kapta meg, míg itthon csak 64,8 százalék.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!