Karácsony kiakadt a Fidesz-lap hajléktalangyalázásán: “Ezért számolni fogunk”

Sokan felháborodtak szerda reggel a Fidesz-párti Metropol hajléktalangyalázós címlapján. Így volt ezzel Karácsony Gergely is, aki Facebook-oldalán reagált a bulvárlap uszítására. Párhuzamot vonva az egyik utcai fórumával, azt írta:

“Két kép, két világ. Az egyiken egy aljas, cinikus, önző és gonosz hatalom aljas, cinikus és velejéig gonosz kiszolgálójának címlapja. Egy olyan hatalomé, amely a szegénység helyett a szegény embereket üldözi, a lakájmédiája pedig még uszít is ellenük.

Ennek a politikának, ennek az aljasságnak és gonoszságnak az eltakarítása a kormányváltás egyik legfontosabb célja és értelme. El fogunk zavarni benneteket, és utána számolunk…”

Karácsony az utcafórumról készült fotó kapcsán elmesélte, hogy a hétfői beszélgetései egyikén találkozott a képen látható mozgássérült fiatalemberrel és feleségével. A férfi elmondta neki, hogy súlyos fogyatékossága miatt csak havi 75 ezer forint bevétele van, ebből 40 ezer forintot visznek el a lakhatási költségek, az egyszobás albérletének díja, emellett pedig kénytelen kéregetéssel kiegészíteni a keresetét, máskülönben éhen halna. Karácsony szerint a történet közben odalépett hozzájuk egy úr, fideszes szavazó, hogy megkérdezze, mégis mi a baja ezzel a kormánnyal, ami szerinte fantasztikus gazdasági eredményeket ért.

“Hát ez, ez a bajom, az emberség, az együttérzés teljes hiánya, a mohóság, az önzés, a gonoszság, ez a bajom. Azt mondtam a fideszes úrnak, ha nem is hisz nekem, legalább a valóságnak higgyen. A magyar valóság pedig emberi sorsokban, emberi küzdelmekben rejlik. Nekünk az ő szolgálatuk a dolgunk, a kiváltságos 1 százalék további gazdagodása helyett a 99 százalék többség támogatása. Emberséggel, érzékenységgel, együttműködéssel”

– írta bejegyzésében a főpolgármester.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!