Amíg mindenki a tüzijátékra figyelt, 35 évre újabb ágazatot adnak el a fejünk felett

A Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetirodához tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda turbó sebességre kapcsolt, hogy még a választások előtt haveroknak adhassanak mindent, amit csak bírnak. Az autópályák 35 éves koncesszióba adása után egy másik ágazat jön, ez viszont már nem csak az autósokat érinti.

Az ország teljes területének hulladékgazdálkodási jogát kaphatja meg az a pályázó, aki a 12 napos határidőn belül ne tudja adni a koncessziós pályázatát. Egy ilyen nagyságrendű és bonyolultságú rendszernél

ez lehetetlen, kivéve, ha valaki már sokkal előbb tudott a tervről!

Úgy tűnik, ha a saját és haveri kör gazdagodásáról van szó, akkor már nem pálya a rezsicsökkentés, a saját zseb fontosabb lett mint a lakosságé. Ne legyenek kétségeink, ha nem az állam, vagy ahogy 2010 előtt, az önkormányzatok végzik a lakossági hulladékszállítást, úgy

a magántőke kőkeményen be fogja vasalni rajtunk a saját busás hasznát!

A pályázati kiírás egyben annak is a beismerése, hogy az állam nem tudott megbirkózni a hulladékgazdálkodás kérdésével, a nagy nemzeti kukaholding csődöt mondott, és jobb lett volna nem nyúlni az egészhez, hanem hagyni az önkormányzatoknál és az önkormányzati társulásoknál a feladatokat.

A szemétszállítás és feldolgozás a következő évek, évtizedek egyik legjobban fizető üzletévé kezd válni, hiszen szemetet mindenki termel, a környezetvédelmi előírások pedig -tegyük hozzá jogosan- folyamatosan szigorodnak. Egy tavaly júniusban kiszivárgott titkos előterjesztés szerint az ágazat működőképessége, a magánszereplők kiszorítása, a nyereségtilalom, a kukadíjak csökkentése-befagyasztása volt a kukaholding létrehozásának a célja, aminek a működése csak évi 70-80 milliárdos állami támogatással tartható fenn.

Ezt a 70-80 milliárdot fogjuk innentől kezdve mi megfizetni.

Köszönjük Orbán!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!