Döntött a Fidesz: nem lehet olcsón enni! Brutális adóemelést jelentettek be!

A Fideszben nagyon odafigyelnek arra, hogy a hétköznapi emberek nehogy jól járjanak. Most például olyan durva adóemelést jelentettek be augusztus 1-től, ami szinte mindenkinek fájni fog.

A házhoz szállított ételek áfája 2020. november 14-e óta 5 százalék. Ezt a kedvezményes adót azért vezették be, hogy a járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyek talpon tudjanak maradni, az emberek pedig kedvezményesebb áron tudjanak enni úgy, hogy közben a járvány terjedésének esélye is csökken. Az olcsóbb házhoz szállított étel mindenkinek jó, hiszen így még azok is megengedhették maguknak, akik amúgy korábban nem jártak étterembe. Ennek azonban most vége:

a Fidesz-kormány augusztus 1-től ismét 27 százalékra emelte a házhoz szállított ételek és italok adóját!

Úgy tűnik, Orbánék nagyon odafigyelnek arra, hogy ebben az országban az átlagemberek még véletlenül se járhassanak jól. A brutális adóemeléssel azt üzenik: itt senki nem ehet olcsóbban! Ezért augusztustól a vendéglátóhelyek csak szolgáltatásnyújtás esetén alkalmazhatják az 5 százalékos áfát. Az elviteles vagy házhoz szállított étel és ital értékesítése után a fideszes állam már 27 százalékos áfát szed be. Mivel ezt az adóemelést az éttermek valószínűleg nem tudják kigazdálkodni, beépítik ezt az áraikba, vagyis

jelentősen drágulni fognak a házhoz szállított ételek és italok!

A Fideszt nem érdekli, miként boldogulnak a vendéglősök, és arra is magasról tesznek, hogy ismét nőhet a járványveszély, az embereknek pedig sokkal többet kell majd költeniük étkezésre.  Orbánék már előre örülnek, hogy ismét Európa legmagasabb áfáját szedhetik be, hisz kell nekik a pénz luxusjachtokra, magánrepülőgépekre, újabb birtokokra és kastélyokra.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!