Bizalmi válságban a kormány – Egyre mélyebbre süllyednek a botrány miatt!

Fotó: Ronald Zak/PA

Egyre több jel mutat arra, hogy a kormány illegális eszközökkel figyelhetett meg több civil állampolgárt is, ami rendkívül súlyos ügynek minősül.

Orbánék egyik legsokatmondóbb reakciója, hogy meneküli próbálnak az ellenzék által összehívott Nemzetbiztonsági bizottság ülése elől, bojkottálni kívánják azt.

Abban az esetben, ha mindent törvényesen intéztek volna a kormánypártiak, nem valószívű, hogy ilyen hevesen tiltakoznának a vizsgálat ellen, így ez felér egy beismerő vallomással.

Hasonló álláspontot fogalmazott meg az MSZP is, aki közleményében felszólította a kormánypártot, hogy ne bojkottálja a Nemzetbiztonsági bizottság ülését Pegasus-ügyben!

Az ellenzéki párt kiemeli, hogy bár Gulyás Gergely azt szeretné, ha lenne valami bizalom az állam iránt azzal kapcsolatban, hogy jogszerűen történnek a titkosszolgálati tevékenységek, felhívják a miniszter figyelmét, hogy pontosan ez a bizalom nincs most meg.

“Bizalmi válság van a kormánnyal szemben, amit saját maga idézett elő.”

– írja az MSZP, majd hozzáteszik: “Azt már tényként lehet kezelni, hogy a kormány rendelkezik a Pegasus kémprogrammal. Bizonyítékok vannak arra, hogy valakik magyar újságírókat megfigyeltek ugyanezzel a kémprogrammal. Ennek ellenére Gulyás miniszter azt nyilatkozta, hogy a kormányülésen nem tárgyalták a Pegasus-botrányt, mert nem tartják fajsúlyos ügynek, pedig a belügyminiszter már arról beszél, hogy ismeretlen szervezet által nemzetközileg gerjesztett botrányról van szó.

Ha valakik titkosszolgálati módszerekkel figyelnek meg magyar állampolgárokat, akkor a kormánynak kötelessége eljárni az ügyben.

Sőt, mivel a magyar kormány is rendelkezik ugyanazzal a kémprogrammal ezért igenis kötelessége tisztáznia magát.”

Az MSZP közleménye végén ismét felszólította a Fideszt, hogy ne bojkottálják a Nemzetbiztonsági bizottság ülését, ne akadályozzák a titkosszolgálatok tevékenységét ellenőrző testület munkáját! Ha ennek nem tesznek eleget a kormánypárti képviselők, akkor csak tovább fogják mélyíteni a bizalmi válságot, mely a kémbotrány miatt alakult ki.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!