A HírTV riporterének állásába kerülhet az a kérdés, amit az államtitkárnak feltett!

Forrás: YouTube.com

A HírTV kedd esti műsorának vendége volt Orbán Balázs, ahol csak a beszélgetés végén került szóba a magyar kormány egyik legnagyobb botránya, a kémkedési-ügy.

A 444.hu közlése szerint a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára eleinte zökkenőmentesen fel tudta mondani az előre begyakorolt sorokat, majd Velkovics Vilmos egy váratlan kérdéssel zökkentette ki az addig magabiztos Orbánt, mely után csak nehezen tudott összehozni egy épkézláb választ.

Orbán Balázs eleinte elmondta, amit már többször lehetett hallani a kormány részről, hogy a magyar titkosszolgálatok a hatályos törvények szerint végzik a munkájukat, majd Velkovics arra volt kíváncsi, hogy miért nem indítanak vizsgálatot az ügyben?

Az államtitkár erre határozottan tudott még válaszolni: “Szijjártó Péter külügyminiszter úr (..) arról is nyilatkozott, hogy elindul egy vizsgálat. Tehát mi pontosan úgy járunk el az ügyben, mint más nyugat-európai országok.”

Majd érkezett a kérdés, mely valószínűleg nem volt előre lebeszélve, ugyanis annak elhangzása után pár másodpercig síri csönd borult a stúdióra,

majd az államtitkár gyorsan összerakott egy szedett-vedett mondatot:

“Akkor az NSO miért mondhatta azt, hogy valószínűleg vett a magyar kormány ilyen szoftvert, mikor Szijjártó Péter állítja, hogy nem?”

– hangzott el Velkovics kérdése, melyre Orbán Balázs csak néhány másodpercnyi kihagyás után válaszolt:

“Én nem emlékszem erre, vagy nem olvastam ezt a nyilatkozatot. Alapvetően a magyar kormánynak nincs ebben jelen pillanatban a botrányban, vagy bármiféle visszaéléssel kapcsolatban érintettsége.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!