Váratlan döntést hoztak – gondot fog jelenteni a hiányuk

Forrás: MTI

Váratlanul érte a döntés a kórházak vezetőit, de július 1-től visszavonták az intézményekből a katonákat. Ám a hirtelen döntés sok mindenre rávilágít.

Úgy tűnik, OrbánViktor végleg elkönyvelte a győzelmet a koronavírus felett, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a 93 intézményből visszavonták a rendőröket és a katonákat. A Ksáler Miklós által írt levélben nem győzték hangsúlyozni, hogy mindez Pintér Sándor belügyminiszterrel való egyetértésben történik. A katonákkal együtt a kórházparancsnokokat is visszahívták.

Abban valószínűleg mindannyian egyetértünk, hogy polgári gyógyítóintézményben semmi keresnivalója nincs katonának és katonai vezetésnek. Ám ennél egy kicsit árnyaltabb a kép, amit az intézményvezetők árultak el. Ugyanis a katonák

valójában az egészségügy békeidőben is fennálló munkaerőhiányát pótolták!

A járványvédekezés során kivezényelt katonák tulajdonképpen „ingyenes” segítséget jelentettek az kórházaknak. Irányították a betegeket, segítettek az adminisztrációban, cipelték az osztályok költöztetésekor a bútorokat, vagy ha kellet akkor a betegeket.

A vészhelyzet megszűnt, ám a munkaerőhiány az továbbra is fennáll, és várhatóan még növekedni is fog, ismerve azokat az adatokat, amelyek azt mutatják, hogy mennyien készülnek pályaelhagyásra. Ha valami értelme volt a katonák kirendelésének, akkor az most jelent meg, amikor a kórházigazgatók is rádöbbentek, hogy mennyire könnyebb lenne a gyógyítás, ha több emberrel tudnának dolgozni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!