Durva módszerekre derült fény – MSZP-s jelöltekre vadászik a DK?

Ellenzéki oldalról nézve érthetetlen manőverekről érkezett hír Vas Megye 3-as számú választókörzetéből. A hírt olvasva más megvilágításba helyeződik jó pár esemény az elmúlt hetekből, ami érthetően felkorbácsolta az ellenzéki szavazók kedélyét.

Szombathely volt polgármesterét Dr. Ipkovich Györgyöt jelölte az MSZP az előválasztáson Vas Megye 3-as választókürzetében, amihez gyorsan, már februárban csatlakozott a Demokratikus Koalíció is, melyet be is jelentettek.

Mindez illeszkedik abba a folyamatba, amely az ellenzéki térfélen megelőzi az előválsztást, miszerint egy-egy jól ismert, és megkérdőjelezhetetlen támogatással bíró jelólt mögé támogatóként más pártok is odaállnak. Teszik ezt mindazért, mert a Fidesz által kialakított rendszerben korlátozott erőforrásokkal rendelkeznek, illetve vannak olyan tapasztalattal és tekintéllyel rendelkező személyek, melyek elfogadhatóak több párt számára is. Ipkovich Györgyre mindezek az állítások igazak.

Ám most hirtelen, a Demokratikus Koalíció egy újabb jelölttel állt elő, Dobrev Klára bejelentette, hogy a politikában eddig ismeretlen Pleva Dánielt támogatja az adott körzeten, visszalépve az egykori szombathelyi polgármester támogatásától. Ennek hátterét Ipkovich osztotta meg a médiával:

nemet mondott arra, hogy a DK frakciójába üljön be győzelme esetén!

Mint mondta, nemrég megkeresték a DK-tól, és arra rá akarták rávenni, vállalja, hogy ha bejut az országgyűlésbe, akkor a DK-frakciójába ül majd. Ipkovich az MSZP tagjaként és jelöltjeként mondott erre nemet, mire a DK-nak már nem is lett olyan fontos a személye. Úgy tűnik, egyes pártok az előválasztáson mintha nem is a Fideszt szeretnék legyőzni, hanem a saját frakciójuk maximalizálását tűzték ki célul, akár az ellenzéki összefogás kárára  is.

Emberkereskedelemnek tűnik inkább

a DK viselkedése, mintsem megfontolt szövetségesi politikának, melyben a Fidesz legyőzése helyett célként inkább a legnagyobb ellenzéki párttá való válás sejlik fel. Mindez legitim politika lehet egy tisztességes demokráciában, ám a Fidesz által kialakított rendszer nem az, így amíg azt le nem tudják bontani az ellenzéki pártok közösen, addig az ilyen taktikázásnak nincs helye ezen a térfélen.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!