Az európai szégyenlista éllovasai vagyunk – A többség szerint Orbánék korruptak!

Fotó: MTI/EPA

Közzétette a Transparency International legfrissebb Globális Korrupciós Barométerének (GCB) eredményét, melyből kiderült, miként vélekednek a magyarok a hazai korrupciós helyzetről.

A felmérést 2020 októberében az Európai Unió 27 tagállamában végezték el, és eszerint a magyarországi lakosság jelentős többsége, 69 százaléka “elég nagy” vagy “nagyon nagy” problémának tartja a kormányzati korrupciót.

Ez az arány pedig magasabb, mint az uniós átlag, ami csak 62 százalék!

A közzétett adatokból az is kiderült, hogy a magyar társadalom 40 százaléka véli úgy, hogy az elmúlt évben nőtt a korrupció szintje hazánkban, míg ezzel szemben csupán 15 százalék gondolja úgy, hogy az csökkent.

Lesújtó és szégyenteljes Orbánékra nézve az az eredmény is, hogy

a magyarok többsége (54 százalék) szerint a magyar kormányt nem a közjó vezérli, hanem csak néhány jelentősebb szereplő magánérdeke!

A kormány korrupció elleni fellépését is rossznak ítéli meg a többség: 53 százalék szerint “rosszul” vagy “nagyon rosszul” kezeli a korrupció elleni fellépés feladatát a magyar kormány, tehát megtűri, vagy akár ösztönzi is a korrupciót!

A felmérés hasonlóan rossz képet fest azzal kapcsolatban is, hogy az állampolgárok 48 százaléka fél annak a következményétől, ha jelentenek egy korrupciós esetet.

“Ez a politikai megosztottság és a közhatalom megfélemlítési kísérleteinek hatása mellett arra utal, hogy a hatályos bejelentővédelmi szabályozás nem képes kellőképpen garantálni a bejelentők biztonságát” – írja a 444.hu, majd kiemelik Martin József Péter, a Transparency International Magyarország ügyvezető igazgatójának véleményét:

“A megosztottság, a bizalmatlanság, az apátia és a korrupció ördögi köre alakult ki, amiből csak átláthatóbb és befogadóbb, a hatalmi és magánérdekek helyett a közjót szolgáló intézményekkel lehet kitörni”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!