Nagy bajban van Lagzi Lajcsi! „Még szerencse, hogy eltörölték a halálbüntetést”

Hét évre is börtönbe kerülhet Lagzi Lajcsi. Amikor az áram-, víz- és gázlopással vádolt zenész meghallotta, mekkora büntetést javasol számára az ügyész, azt mondta: „még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések.”

A több éve húzódó per bizonyítási eljárása kedden zárult le. A Blikk tudósítása szerint Lagzi Lajcsira és feleségére az ügyész börtönben letöltendő szabadságvesztést kért. Bár a büntetés mértékére nem tett indítványt, de az ügyész kijelentette: a zenész esetében a középmérték kiszabását tartaná célszerűnek, vagyis eszerint

Lagzi Lajcsinak hét évet kellene börtönben töltenie.

Az ügyész a zenész feleségénél a minimum értékhez közelítő büntetésre tett javaslatot. Lagzi Lajcsi a Blikknek azt mondta: ez az ügyésznő egyszer már a gyerekei szeme láttára vitette el őt és a feleségét úgy, hogy nem követtek el semmit, ezért valamilyen személyes indítékot sejt a háttérben. „Hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyemet sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve.

Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések…”

A zenész hangsúlyozta: az ügyész javaslata még nem egyenlő az ítélettel, arról majd bíróság dönt. Állítása szerint neki tiszta a lelkiismerete. „Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog.”

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!