Kiderült, mennyi pénz gyűlt eddig össze Jakab rekordbüntetésére

Már 3 millió forint felett jár az a gyűjtés, amit Jakab Péter indított a rekordbüntetése miatt

– derül ki a Jobbik elnökének Facebook-bejegyzéséből.

Jakab az oldalán jelentette be, hogy támogatói 3 nap alatt több mint 3 millió forintot gyűjtöttek össze arra a büntetésre, amit Kövér László szabott ki rá a múlt héten, amiért ficsúrnak nevezte őt és a fideszes képviselőket egy parlamenti felszólalása közben.

Jakab a büntetés miatt később a készenléti rendőrséggel is összetűzésbe került, mert a kijárási tilalmat megszegve éjszaka kivetítette a parlament falára Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcát a “Fizessenek meg a tolvajok” felirat kíséretében.

Szilágyi György, a Jobbik képviselője a mai ülésnapon is bírálta Kövér Lászlót a büntetés miatt. Hangsúlyozta: ha a jobbikos politikusoktól elveszik a szót, elnémítják a mikrofonjukat, akkor nem csak őket hallgattatják el,

“hanem azt a sok millió embert, aki rájuk szavazott és beküldte őket az Országgyűlésbe.”

A képviselő a parlamenti jegyzőkönyvekből idézve arról beszélt, hogy az elmúlt években Orbán és több kormánypárti képviselő is használt sértő kifejezéseket a Jobbikkal kapcsolatban (pl. “zsúrpubi”, “csicskapárt” és “moslékkoalíció”), mégsem kaptak figyelmeztetést vagy büntetést.

“A parlamentarizmus legalja, hogy Kövér megvonta a szót Jakab Pétertől, majd házelnökként a pulpitusról sértegette, ittassággal vádolta a Jobbik frakciójának tagjait”

– közölte a képviselő.

Jakab bejelentését itt lehet megtekinteni:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!