Teljes az oltási káosz! Müller Cecília szavaiból kiderül: szerinte is veszélyes az iskolanyitás!

Müller

A Fideszben már 14-ig sem tudnak számolni! Gulyás Gergely szerint két héttel a pedagógusok első oltása után nincs komoly kockázata az iskolák kinyitásának. Müller Cecília viszont egy hónapja azt mondta: az első dózis után 2-3 hétig még mindenki ugyanolyan veszélyeztetett, mint oltás nélkül! A Fideszben teljes az oltási káosz!

A Fidesz-kormány nem látja komoly kockázatát az iskolakezdésnek. A 444.hu értesülése szerint ezt válaszolta Gulyás Gergely miniszter Burány Sándornak, amikor a Párbeszéd képviselője arról kérdezte, miért nem várják meg az iskolanyitással, hogy a teljes elérhető védettség kialakuljon a beoltott pedagógusokban. Gulyás válasza arról árulkodik, hogy

a Fidesz-kormány tudja, hogy van kockázata az iskolák kinyitásának, csak éppen az szerintük nem komoly.

Gulyás elmondta, hogy a pedagógusok oltása Pfizer vakcinával történt, így szerintük már az első oltás elegendő védettséget biztosít a munkavégzéshez. „Két héttel az első oltás beadása után, egyes esetekben három héttel az első oltás beadása után az a védettség fennáll, aminél lényegesen kisebb védettség mellett sokan ma is dolgoznak.” Ez azonban nem igaz! Gulyás szavaival ellentétben

100 ezer pedagógusnál nem telik el 2-3 hét az első oltás után! Nekik 8-11 nappal az első adag után már dolgozniuk kell – védettség nélkül!

A hivatalos kormányzati tájékoztatás szerint az április 1-je utáni hosszú hétvégén 66 ezer pedagógust oltottak be, az ő esetükben valóban több mint két hét telik el az április 19-re meghirdetett iskolakezdésig, de az április 10-11-i hétvégén újabb 100 ezer pedagógust várnak oltásra. Ők csak 8-11 napot kapnak, ami rendkívüli veszélyes és ezt maga az országos tiszti főorvos állította!

Müller Cecília egy hónapja még azt mondta: „2-3 héttel az első oltás után mindenki ugyanolyan veszélyeztetett, mint oltás nélkül.”

Ha ez így van, akkor Gulyás Gergely hazudik és az iskolák kinyitása igenis veszélyes. Müller Cecíliának ugyanis hinni kell, ezt épp Orbán Viktor javasolta nemrég. Vagy egy hónap alatt megváltoztak a vakcina beadásával kapcsolatos orvosi ajánlások?

Mindebből jól látszik, hogy a Fideszben teljes a káosz az oltások körül, a kormány emberei pedig már annyifélét hazudtak, hogy most az egész egyszerűen rájuk dől. Most tehát Orbánék jobb híján azzal védekeznek, hogy még azt sem tudják kiszámolni, hogy két hét hány napból áll.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!