A Mi Hazánk máris körbedeszkázta a ferencvárosi Black Lives Matter szobrot

Fotó: Azonnali

Alig pár órával a felállítása után a Mi Hazánk Mozgalom aktivistái, Toroczkai László pártelnökkel az élükön máris körbedeszkázták a Ferencvárosi Önkormányzat által a Ferenc téren felállított szivárványszínű Black Lives Matter szobrot.

Az önkormányzat még tavaly augusztusban hirdetett pályázatot, hogy a város utcáin ismét legyenek független köztéri alkotások. A BLM-szobor is a nyertes pályázatok közé tartozott, ezt április elsejétől a hó közepéig tervezték kiállítani a téren.

Az önkormányzat megfogalmazása szerint a szobor-parafrázis

„a New York-i Szabadságszobrot jeleníti meg térdelő pózban, felemelt ököllel, visszautalva Colin Kaepernick amerikai futballista gesztusára, amely a mű címében is szereplő anti-rasszista mozgalom jelképe lett.”

blm
Fotó: Azonnali

Sokáig nem maradt látható a szobor a téren, mert alig pár órával a felállítása után Toroczkai és a Mi Hazánk aktivistái máris körbedeszkázták az alkotást. Az akcióról az Azonnali videót is készített:

Toroczkaiéknak ezzel sikerült megelőzniük Bayer Zsoltot is, aki szintén bejelentette, hogy két héten belül “le fogja dönteni” a szobrot. Hogy erre a Mi Hazánkos akciót követően is igényt tart-e, hamarosan kiderül.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!