Újabb kormányzati kudarc – Ismét nekifutnak a sikertelen eladásnak!

Fotó: MTI/KKM/ Burger Zsolt

Próbálja helyrehozni, vagy valamennyire enyhíteni azt a kárt a kormány, melyet az első hullám ideje alatt csináltak: aranyárban vásároltak szükségtelenül sok lélegeztetőgépet.

Orbánék az elmúlt közel egy évben rengeteg bírálatot kaptak azért, hogy áron felül vásároltak a szükségesnél sokkal több lélegeztető gépet, most pedig úgy tűnik, már ők is belátták, hogy ezt a túlzott kiadást valamennyire mérsékelni kéne.

A Magyar Közlöny szerdai számában megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy

a kormány piacra dobná a raktárban porosodó lélegeztetőgépek egy részét.

A kiírás szerint, a stratégiai raktárkészleten túli eszközöket értékesítenék. Erről azután döntöttek, hogy Kásler Miklós, Pintér Sándor és Szijjártó Péter felmérte a felesleges gépek mennyiségét és típusát – közölte a 444.hu.

Arról pontos információkat nem közölnek, hogy hány lélegeztetőgép van jelenleg raktáron, csak annyit tudni, hogy az első hullám idején vásárolt a kormány 300 milliárd forintért 17402 darabot.

Orbánék már többször megkíséreltek túladni a felesleges többleten, de nem túl sok sikerrel, azt tudni, hogy egyetlen gépet sem tudtak értékesíteni február elejéig.

A készletből azonban fogyott, mivel a kormány előszeretettel osztogatja a lélegeztetőgépeket, legutóbb például Ugandának küldött belőle.

Hazánkban jelenleg egyre több koronavírus-fertőzött kerül gépre, szerdán már 844-en szorultak mesterséges lélegeztetésre. Ettől függetlenül minden gond nélkül el lehet adni a készletből, mivel ilyen sokra egyrészt nincs is szükségünk, még a legrosszabb forgatókönyv szerint sem, másrészt szakorvos és szakápoló sincs annyi az országban, hogy mindent működtessék.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!