Bődületeset kamuzott ma reggel Orbán – egy tanulmány cáfolja a szavait

Orbán

Ma reggeli rádió interjújában Orbán Viktor nem felejtette el áztatni Brüsszelt, hogy nem érkeznek a vakcinák, míg keletről mindent megkapunk rendben és időben. Ő ugyan magát a kínai vakcinával oltatta be, de kapott dicséretet az orosz oltóanyag is.

“Egész gyerekkorunkban szovjet vakcinákkal oltottak bennünket, ezért az ember az orosszal szembennem bizalmatlan”

– ismételte meg Szijjartó Péter külügyminiszter szavait, aki már hetekkel ezelőtt elkezdte ezt a kommunikációs vonalat erősíteni, mondván,  „minden oltóanyagunk onnan származott”. Azóta ezt a kormányhoz hű kommunikációs csapatok tényként szokták előadni, hiszen honnan máshonnan kerülhetett volna oltóanyag az 50-es 60-as 70-es évek Magyarországára? Eddig ezt senki nem cáfolta nyilvánosan,

pedig egy bődületes hazugsággal állunk szemben!

Ugyanis, Magyarországnak komoly oltóanyag fejlesztési és gyártási kapacitásai voltak már a II. Világháború előtt is, a Phylaxia Humán Osztálya a háború után is folytatta ezt a tevékenységét. Ráadásul, az ötvenes évek végétől a gyógyszeripar kiemelt ágazata lett az oltóanyaggyártás, az 1960–1970-es években nemzetközi téren is kiemelkedő volt az influenza elleni oltóanyag-előállítás és kutatás. Ezt azért tudnia kellene a nemzeti teljesítményre oly büszke miniszterelnöknek! Nézzük a konkrét példákat:

  • A BCG-oltóanyag előállítása Magyarországon a HUMAN Oltóanyagtermelő és Kutató Intézet (OKI) BCG Laboratóriumában folyt, az újszülöttek védőoltása 2001 júniusáig hazai előállítású oltóanyaggal történt.
  • A Di-Per-Te termelését is az OKI végezte megszűnéséig. Ezzel a hazai gyártású oltóanyaggal történt 2005. december 31-ig a csecsemők védőoltása. Ennek az oltóanyagnak a segítségével sikerült felszámolni a diftériát és sporadikus szintre csökkenteni a szamárköhögést és a tetanuszt.
  • A járványos gyermekbénulás elleni Sabin vakcinát az (OKI) Polio Laboratóriumában állították elő. Csak a számok kedvéért: 1960–62 között 2 millió 300 ezer adag trivalens, 516 ezer adag 1. típusú, 480 ezer adag 2., ill. 3. típusú monovalens és 470 ezer adag 1+3 típusú bivalens vakcina készült, amit fel is használtak
  • A veszettség elleni Hempt-féle vakcinát az OKI 1988-ig gyártotta, és biztosította az egész ország területén a humán posztexpozíciós védőoltásokhoz.
  • Influenza elleni vakcinát a 1960-as évek első felében közel 100 000 adagot termeltek, de az influenza A/Hong Kong/1/68/(H3N2) okozta 1968/69-es pandémia idején a termelési kapacitás meghaladta az egymillió dózist. Csak összehasonlításként, az Egyesült Királyság ebben a kritikus időszakban összesen 200 000 oltóanyagot tudott előállítani.

Minderről bővebben Ócsai Lajos. “A magyar oltóanyaggyártás története.”  című munkájában olvashatunk, amely a Lege Artis Medicinae 30. számában jelent meg, 2020 december 21-én.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!