Ezért kár konzultálni – ezt javasolja hetek óta az ellenzék

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán egy rövid videóban jelentette be, hogy napokon belül indul a nemzeti konzultáció az újranyitásról.

Az egy percnél alig hosszabb videóban a konkrét kérdéseket nem sorolja fel az államtitkár, de felvázolja, milyen témákat fognak érinteni a kérdések. Az elhangzottak alapján ez a konzultáció sem lesz több, mint egy egyszerű pénzkidobás, hiszen nagyjából lehet tudni, hogy mit is fognak válaszolni az emberek.

Mert ugyan mit is mondanának arra a kérdésre, hogy fokozatos legyen-e a nyitás,vagy csak a majd a járvány végén egy lépésben, aminek az időpontja teljesen kétséges?

De álságos az a kérdés is, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak-e felmentést egyes korlátozó intézkedések alól. Ugyanis, ha ez nem így lesz, akkor semmi értelme azt bevezetni, tehát a kormány csak azt a látszatot akarja kelteni, mintha ez nem eldöntött tény lenne már most.

Dömötör bejelentése alapján több kérdés vonatkozik majd az éttermek, szállodák és a sportlétesítmények újranyitásáról, amihez megint nem kell nagy tehetség, hogy kitaláljuk, hogyan is vélekednek az emberek. Olyan érzésünk van, hogy felelősen úgy lehet most eljárni, ahogy

azt az ellenéki pártok javasolták, fokozatos, óvatos nyitással,

ám a kormányzat ezt nem akarja meglépni ellenzéki javaslatra, bevallva, hogy teljesen félrementek a járványügyi intézkedések. Inkább most majd az emberek szájába adják a válaszokat, és nem az ellenzék, hanem “A ZEMBEREK” javaslatára fogják ezt megtenni. Igaz, nem is olyan régen, Orbán még azt mondta, a járványkezelés a szakemberek feladata. Most szakember lehet az ország teljes lakossága. Populizmus ez, az első hangtól az utolsóig.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!