Vadai Ágnest egy órán át faggatta a rendőrség: döbbenetes, mi volt az ok

Vadai
Forrás: Vadai Ágnes / Facebook

Egy órán át faggatta Vadai Ágnest, a DK országgyűlési képviselőjét a rendőrség, csak mert tavaly novemberben fel mert tenni egy kérdést Polt Péternekírja a 24.hu.

Vadai a kérdést a lap egy cikke alapján tette fel. A cikk szerint az állami Antenna Hungária egy percenként egymillió Ft-ba kerülő műsort rendelt meg a NER egyik titokzatos üzletemberének cégétől. A megbízott Magno Studio Kft.-ről kiugró üzleti sikerein és közpénzes megbízásain kívül gyakorlatilag semmit nem lehet tudni.

Vadai az ügyben írásbeli kérdést tett fel. Abban azt kérdezte:

“Lehet színlelt szerződés a Digitális Akadémia munkacímen futó 250 millió forintos szerződés, melyet az Antenna Hungária kötött a Magno Studio Kft.-vel?”

A kérdést Polt feljelentésként értékelte, és a Budapesti Rendőr-főkapitányságra továbbította. Az ellenzéki képviselő ezután idézést kapott a rendőrségtől, amit ma tartottak meg.

Vadait elmondása szerint

több mint egy órán át faggatta a rendőrség, ami során csak arra voltak kíváncsiak, hogy honnan szerezte az információit.

Erre elárulta, hogy a 24 cikke alapján fordult a főügyészhez. (Hogy ez miért nem volt világos, amikor az írásbeli kérdésbe konkrétan le is írta, hogy a 24.hu információira hivatkozott, jó kérdés.) Ezután azt javasolta a rendőröknek, hogy inkább az Antenna Hungáriát és a titokzatos Magno Studiót kéne megkérdezniük az ügyben, és nem őt. Azt is kifejezte: nem érti, hogy miért őt idézték be, és nem pedig a szerződő feleket.

Vadai élő beszámolóját a történtekről itt nézhetik vissza:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!