Trump visszavág: erre tett ígéretet, miután törölték Twitterről

Trump

Pénteken a Twitter meglépte, amire sokan évek óta vártak: törölte Donald Trump leköszönő amerikai elnök 88 millió követővel rendelkező Twitter-fiókját.

A közösségi médiaóriás azzal indokolta a döntést, hogy komoly esélyt lát rá, hogyha hagyná Trumpnak tovább folytatni a tevékenységét, akkor újra erőszakra buzdítaná a híveit.

Trump már hónapok óta a tűzzel játszott, a választási csalásokról szóló vádaskodásait rendre megjelölte a Twitter, mint félrevezető tartalmakat. A szerdai Capitolium elleni támadás azonban új szintet jelentett, amit a cég már nem hagyhatott szó nélkül.

A támadás után a Twitter először 12 órára függesztette fel Trumpot, ami láthatóan zavarba hozta az elnököt, mert a feloldás után egyből egy tőle szokatlan hangvételű videót tett közzé, melyben elítélte a Capitoliumnál történteket. Egy nap sem telt el azonban, és máris visszatért a tőle megszokott stílushoz: egy posztban hazafiaknak nevezte a Capitoliumot is megrohamozó rajongóit, akiket “nem hallgattathatnak el”, egy másikban pedig közölte, hogy nem fog elmenni Joe Biden január 20-i beiktatására, amivel egy több évszázados demokratikus hagyományt rúg fel.

ez már több volt a soknál a Twitternek, azonnal törölte Trump 2009 óta élő Twitter-fiókját.

Ahogy arra számítani lehetett, Trump azért nem adta fel egykönnyen: a 45 milliós eléréssel rendelkező, hivatalos elnöki Twitter-fiókját használva azzal vádolta meg a vállalatot, hogy a “demokratákkal és a radikális baloldallal közösen tiltották most őt Twitterről”.

Azt is leírta, hogy már tárgyalásban van más oldalakkal egy esetleges ottani csatorna indításáról.

egy nagy bejelentésre is ígéretet tett, amit hamarosan meg fog tenni.

Trump azt írta, csapatával már vizsgálják annak lehetőségét, hogy saját közösségi oldalt építsenek a közeljövőben. Hogy a bejelentésnek köze lehet-e ehhez, egyelőre nem tudni, egy viszont biztos: a Google az elnök második kiírása után (melyet a Twitter szintén azonnal törölt) közölte, hogy a konzervatívok alternatív Twittereként használt Parlert letiltja a Play Áruházából, így ha Trump esetleg azon keresztül próbált volna tömegeket elérni, most már nehezebben fogja tudni megtenni.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!