Szabó Tímea és Szél Bernadett beolvastak a rádióban asszonyságozó Orbánnak

Orbán Szél Szabó

“Karikó a BioNTech cég alelnöke. Orbán szerint viszont egy “asszonyság”. Azt hiszem, ebben minden benne van, amit és ahogy Orbán és az egész kormány a nőkről és a tudományról külön-külön és együtt is gondol”

– írta a Párbeszéd társelnöke Facebook-oldalán.

Mint ismert: Orbán Viktor vasárnap reggel a Kossuth rádiónak adott interjújában beszélt a Pfizer-vakcináról és Karikó Katalinról. A vakcináról azt mondta, “kis túlzással magyar”, mert ugyan amerikai pénzből, de “magyar ésszel fejlesztették ki”. Karikóról pedig úgy fogalmazott: büszkék lehetnek a magyarok a tudós asszonyra, aki egyébként, mint megtudta, “egy kisújszállási asszonyság”.

Szabó Tímea szerint a lopás, a csalás, mások elnyomása és megalázása pusztán a következménye annak a középkori és kíméletlen gondolkodásnak, amit Orbánék minden téren a magukénak vallanak. Minden ott kezdődik, hogy miként gondolkodunk és beszélünk a másik emberről. Ha befogadók és szolidárisak vagyunk, ha másokat magunkkal egyenrangúnak tartjuk, ha nem tekintjük magunkat semmilyen módon különbnek, mint bármely más ember, az a cselekedeteinkben is meglátszik.

“Orbán egy kényúr, és ennek következményeit nyögjük különböző mélységekben minden nap. ’22-től viszont véget vetünk az önkényuralomnak”

– ígérte Szabó.

Nem sokra rá Szél Bernadett is megszólalt a témában. Facebook-oldalán azt írta: még a sokat próbált ellenzéki füleinek is abszurd volt, amit Orbán a mai interjújában megengedett magának.

“Egy olyan országban, ahol a második hullám tragikus pusztítást okozott és okoz, emberéletekben és egzisztenciákban egyaránt, és aminek még egyáltalán nincs vége, ahol a mai napig egy épkézláb oltási tervet sem tudnak letenni az asztalra, csak egy nihilista, a valósággal való kapcsolatát teljesen elveszített és/vagy más embereket teljesen gondolkodásra képteleneknek tartó politikus bír ilyeneket mondani”

– írta.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!