Orbán megforgatta a tőrt a főváros szívében – Az év utolsó napján is a kivéreztetésen dolgozik!

Orbánéknak szinte még jól is jött a járvány, mivel erre hivatkozva olyan mennyiségű pénzt tudtak elvonni az ellenzéki vezetőségű városoktól, amelyek hiányában szinte biztos, hogy csődközeli állapotba kerülnek.

A kormány szemmel láthatóan nem nyugodott bele az önkormányzati választás vereségébe, ezért minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy hátráltassák azokat a városokat – főleg a fővárost – melyek inkább a változás útjára kívántak lépni.

Orbánék a válságra hivatkozva előbb megtiltották az önkormányzatoknak, hogy 2021-ben adót emeljenek, majd szintén a válságra hivatkozva megfelezték az iparűzési adót, ami a vállalkozásoknak szinte semekkora segítséget nem nyújt ebben a nehéz időben, ellenben az önkormányzatoknak hatalmas érvágás.

Ezt végül azzal koronázták meg, hogy a fideszes vezetésű városoknak több milliárd forintos kompenzációt nyújtottak.

A legtöbben ezekből a lépésekből egyértelműen azt a következtetést vonták le, hogy Orbánékat csak a bosszú hajtja, nem pedig a válság okozta károkat akarják enyhíteni.

De a miniszterelnök nem elégedett meg ennyivel!

Szerda éjjel megjelent a Magyar Közlöny, mely szerint

“az eddigi 6,58 milliárd helyett 8,37 milliárd forintot kell befizetnie a fővárosnak az agglomerációs közösségi közlekedés költségeibe.”

– közölte a Telex.

A kormány és a fővárosi vezetés, azaz Tarlós István, még 2016-ban állapodott meg arról, hogy a Budapest és a környező települések között közlekedő tömegközlekedési eszközök költségét fele-fele arányban fizetik.

Karácsony Gergellyel azonban nincs meg az a bensőséges viszonya a kormánynak, mint ami Tarlóssal volt, így most az év utolsó napján arra kellett ébrednie a főváros vezetésének, hogy a kormány számításai szerint jövőre és az azt követő évben is nőnek majd az elővárosi közlekedés költségei, így kénytelenek több pénzt elkérni a fővárostól.

A főpolgármester erre reagálva közösségi oldalán tette közzé az ellenzéki pártszövetség nyilatkozatát, ami szerint:

“Az év utolsó napjaiban az Orbán-kormány több olyan döntést hozott, amellyel éppen a legnehezebb időkben dobta le magáról a kormányzati felelősséget, és lemondott többmillió magyarról”

“Az Orbán-kormány első- és másodrendű állampolgárokra osztja ezzel az országot, lemond az ellenzéki vezetésű településeken élő mintegy 2,5 millió magyarról, lerombolja a rendszerváltozás egyik legfontosabb célját és értelmét, a magyar önkormányzatiságot. ”

A nyilatkozatot minden ellenzéki párt vezetője aláírta:

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke
Jakab Péter, a Jobbik elnöke
Kunhalmi Ágnes és Tóth Bertalan, az MSZP társelnökei
Szabó Tímea és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnökei
Schmuck Erzsébet és Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnökei

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!