Disznóság! Ezzel alázza meg Matolcsy a magyarokat!

A koronavírus-járvány szinte a gazdaság minden szektorát sújtotta, egyes ágazatokat szinte a megszűnés határára sodort, addig vannak akik ebből semmit sem éreznek, és úgy tesznek, mintha ez a karácsony is olyan lenne mint a többi. Matolcsy György jegybankelnök erre rátett még egy lapáttal.

Matolcsy mintha mi sem történt volna, folytatja az eddig megszokott módon a karácsonyi jutalmak kiosztását az MNB-ben, majdnem ezer dolgozó kap jelentős jutalmat az adófizetők pénzéből.

A csaknem félmilliós jutalmakat

azzal indokolják, hogy “Az MNB az elmúlt éveket folyamatosan pozitív eredménnyel zárta, így az MNB működése nemhogy nem jelent terhet a költségvetésnek, vagyis az adófizetőknek, hanem 2020-ban már rekordméretű, 250 milliárd forint osztalékot is fizetett. Az MNB a kiemelkedő teljesítményt nyújtó munkavállalók részére kifizetett jutalmat tehát a gazdaságos működéséből fakadó eredményéből biztosította.”

Csakhogy Matolcsi azt felejti el, hogy a jegybank nem egy kereskedelmi bank, aminek nyereséget kell termelnie, hanem többek között a forint árfolyama felett kellene őrködnie, de pont ezt nem tette meg, a nyeresége a forint értékének a romlásából fakad, így

a 360 forintos euróval mi fizetjük meg azt a jutalmat, amit most kiosztanak!

Azt a hazugságot pedig senki ne higgye el, hogy csak azokat sújtja az árfolyam, akik külföldre mennek nyaralni, mert az élelmiszer árakban -amik igencsak meglódultak idén- mindannyian fizetjük ennek az árát.

Amikor Orbán Viktor a koronavírusra tekintettel szolidaritást kér a parlamenti pártoktól és elvonja az állami támogatás jó részét, amikor szolidaritást kér az önkormányzatoktól és elvonja a bevételeik nagyrészét, akkor nem ártana, ha a saját házatáján is söprögetne egy kicsit.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!