Őrizetbe vették az egyik leggazdagabb magyart! Korábban többször mondta: ő nem tartozik Orbán köreihez!

1216 Bigeveg

Gazdasági bűncselekmények gyanújával őrizetbe vették az ország egyik leggazdagabb emberét – értesült a Telex. Bige László cégeit az elmúlt időszakban többször vizsgálta a rendőrség és a versenyhivatal, amit azzal magyarázott: ő nem része Orbán köreinek, és Csányi Sándor OTP-vezérrel is konfliktusba keveredett.

Bige László elsősorban műtrágyagyártásból szerezte vagyonát. A Telex információi szerint kedd reggel

gazdasági ügyek miatt tartottak nála házkutatást, melynek során a rendőrök bizonyítékokat is lefoglaltak.

A vállalkozó az egyik leggazdagabb magyar, övé a péti Nitrogénművek Zrt., ennek ellenére cégeinek jelentős adósságai vannak. Bige László vállalkozásait az elmúlt időszakban többször vizsgálta a rendőrség és versenyhivatal, megtörtént például, hogy

a rendőrség 300 rendőrrel vizsgálódott a csoport szolnoki üzemében.

Az az ügy egy környezetvédelmi eset volt, de a Telex szerint ez a mostani egy másik eljárásnak tűnik. A műtrágyavállalkozó sok üzleti ellenfelet gyűjtött az évek során, állítólag a mostani ügy is egy volt üzleti partnerének a feljelentése alapján indult.

Bige László az ellene indult vizsgálatokat azzal magyarázta, hogy ő nem része a NER-nek,

és sokszor emlegette régi konfliktusát Csányi Sándor OTP-vezérrel. Kettejük ellentétének egyik legnyilvánosabb eleme az volt, amikor a két üzletember a nádudvari KITE agrárintegrátor vállalkozás megszerzéséért folytatott versenyfutást.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!