Ezt üzente egy gyermekorvos a Gődény szólásszabadságát védőknek

Novák
Forrás: dr. Novák Hunor/Youtube

“Ez nem szólásszabadság. Ezek olyan rémhírek, tévhitek, amik segítik a vírus terjedését, nehezítik a védekezést, emiatt még több ember halhat meg, és még jobban tönkremehet a gazdaság. Ezek ellen kőkeményen fel kell lépni”

– így reagált az Index szerint Novák Hunor gyermekorvos arra, hogy sokan védelmükbe vették Gődény Györgyöt, akit a rendőrség péntek hajnalban állított elő rémhírterjesztés gyanújával.

Mint ismert: az előllítás óta többen hangot adtak a véleményüknek, Tamás Gáspár Miklós és Puzsér Róbert pl. kiállt a gyógyszerész szólásszabadsága mellett, mások viszont helyeselték a hatóság fellépését.

Így tett Novák is, aki egy Facebook-videójában úgy fogalmazott: éppen ideje volt közbeavatkoznia a rendőrségnek, a Gődény és társai által híresztelt nézetek szerinte ugyanis nem a szólásszabadság részei.

Az orvos szerint amit Gődény terjeszt, az masszív áltudomány, alaptalan rémhír, ami emberéleteket is követelhet. “Miközben az intenzív osztályokon hősies küzdelmeket folytatnak az ápolók, orvosok, drasztikusan megnőhet a hozzájuk beérkező esetszám, esetleg pont azért, mert sokan elhiszik azt, hogy felesleges maszkot viselni.

Attól, hogy valaki a lapos földben hisz, nem hal meg senki, de amit Gődényék csináltak, az nem a szólásszabadság kategóriája, hanem masszívan veszélyezteti a járvány elleni védekezés sikerét”

– fogalmazott Novák.

A videó itt nézhető vissza:

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!