Letarolta az internetet a brit történész figyelmeztetése: ezt üzente Orbánról

Kemény véleménycikket közölt a brit Guardian Timothy Garton Ashtől szúrta ki a 24.hu. A brit történész azt írta:

“Az azonnali fenyegetés az Európai Unió számára nem az, hogy Magyarország és Lengyelország követi Nagy-Britanniát, és kilép, hanem az, hogy teljes jogú tagjai maradnak a klubnak, miközben megsértik a legfontosabb szabályait”.

A történész szerint “nehéz megmondani, melyik a nagyobb veszély az EU jövőjére nézve: a demokratikus Nagy-Britannia kilépése, vagy az antidemokratikus Magyarország bennmaradása”.

A cikkben Garton Ash Orbán és a lengyel miniszterelnök, Mateusz Morawiecki politikáját részben Margaret Thatcher néhai brit kormányfő uniós politikájához hasonlította, de mint írta: Nagy-Britannia legalább nettó befizetője volt az EU-nak. Ezzel szemben a két közép-európai ország “anyagi értelemben haszonélvezője az uniós tagságnak, a magyar GDP pl. több mint 6 százalékát az EU-támogatások teszik ki, mégis elutasítják a jogállami feltételeket, és a tagországok gazdaságának újraindításához szükséges mentőcsomag megvétózásával zsarolják az uniót”.

A történész szerint Magyarországon az uniós források nemcsak Orbán egyre antidemokratikusabb rezsimjének fenntartásához járulnak hozzá, de a családját és a barátait is segítik.

“Ha eredményre vezet ez a szégyenteljes zsarolás, az nagyobb veszélyt jelenthet az EU-ra nézve, mint a britek kilépése”

– írja cikkében a történész, majd hozzáteszi: Magyarország és Lengyelország “hülye lenne kilépni, ha ezt megteheti az EU-val”.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!