Kétes hírnévvel szerzett magának rangos helyet Orbán – Mások ezt valós teljesítménnyel érik el!

Idén is megjelentette a Politico azt a listát, melyben a legbefolyásosabb embereket rangsorolták, és bár még nem tudni, hogy ki végzett az első helyen, de Orbánnak sikerült elég előkelő helyre kerülnie.

A lap cselekvők kategóriájának második helyén Emer Cooke, az Európai Gyógyszerügynökség vezetője található, őt követi Christine Lagarde, az Európai Központi Bank elnöke,

mögötte pedig a negyedik helyen található Orbán Viktor.

A magyar miniszterelnöknek sikerült ezzel beelőznie Emmanuel Macron francia elnököt, és Recep Tayyip Erdoğan török elnököt is.

Orbán előkelő helyére azonban ‘sötét’ és rögös út vezetett:

A miniszterelnök azzal érdemelte ki negyedik helyezését a Politico szerint, hogy

évek óta sikeresen építgeti illiberális demokráciáját anélkül, hogy az EU bármiféle büntetést ki tudott volna szabni.

A 444.hu közlése szerint a lap felidézi, hogy Orbán az elmúlt tíz évben a “két lépést előre, egy lépést hátra” módszert alkalmazta, és bár elindult ellene a 7-es cikkely szerinti eljárás, de sikerült bebiztosítania magát a hasonló rendszer felé törekvő lengyelekkel, így kijátszotta a büntetéseket.

A most zajló uniós költségvetési vétót azonban még magasabb szintű játszmának tartja a lap, aminek a végkimenetele még bizonytalan, de a Politico szerint a jelenlegi patthelyzet miatt, a nyugati diplomaták egy olyan rendszert dolgozhatnak majd ki a jövőben, mellyel egyszerűen kikerülhetik Orbánt.

Az elemzés végén pedig felteszi a lap a jogos kérdést:

Mi értelme van annak, hogy Magyarország az EU-ban maradjon?

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!