Újabb szigorítást jelenthet be Orbán: már hajnalban megkezdték a tanácskozást

Orban Viktor Muller Cecilia
Fotó: Népszava / Jani Martin

A múlt keddi szigorításról szóló bejelentéseket mindenki feszült figyelemmel kísérte, de még a Fidesz országgyűlési képviselői is csalódottak voltak azoktól a teljesen hatástalan intézkedésektől, mint az ingyenparkolás és a járatsűrítés. Mi várható ma?

Azt már megtanultuk, hogy Orbán minden további nélkül képes akár 180 fokos fordulatot is tenni, ha éppen úgy érzi, hogy az érdekei ezt kívánják. Erre láttunk példát tavasszal, amikor a reggeli interjújában még keményen kiállt az iskolák nyitvatartása mellett, délután pedig bejelentette az átállást a digitális oktatásra. Mindezt úgy,

hogy összesen 35 regisztrált fertőzött volt az országban,

ma pedig 85 ezer felett az aktív fertőzöttek, száma, és naponta a magyar halálestek kb. egyharmadáért a koronavírus a felelős! Ez akárhonnan is nézzük, elég nagy nyomást jelenthet a kormányra. Egyre nagyobb a szülők és pedagógusok felől a követelés, hogy legalább a felsőbb évfolyamokon vezessék be újra a digitális oktatást. Az előzetes várakozások szerint így a következőket várhatjuk:

  1. Vendéglátóhelyek és szállásadóhelyek bezárása, vagy nagyon szűk nyitvatártási idő meghatározása,
  2. Idősek vásárlási idősávjának visszaállítása,
  3. Felsőbb évfolyamok, de minimum 7-8. osztály és középiskolák digitális tanrendre való átállítása,
  4. Szigorúbb kijárási korlátozások bevezetése.

Mindezekre lehet következtetni Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara nem rég újraválasztott elnökének szavaiból, aki vasárnap találkozott a miniszterelnökkel, illetve Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter nyilatkozatából, aki szerint minden intézkedés a kormáyn előtt van, ami tavasszal is bevezetésre került.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!