Megalázó példát mutattak Orbánnak a szlovákok! Ilyen, amikor egy ország megvédi a polgárait!

A Fidesz képtelen arra, amit a szlovákok tettek! Erről mindenkinek tudnia kell!

Szlovákia megmutatta, mi a különbség a fideszes dicsekvés és a valódi járványellenes védekezés között! Északi szomszédunk egy nap alatt több mint 2,5 millió(!) embert tesztelt le, vagyis csaknem az ország felét. Megalázó ez a példa Orbánéknak, akik erre képtelenek.

Tömött sorok álltak Szlovákiában szombaton az országszerte felállított hatezer tesztközpont előtt. Az országos koronavírus-teszt első fordulójában több mint 2,5 millió embert vizsgáltak meg, közülük 25 820 lett pozitív, vagyis kevesebb, mint 1 százalék. A részvétel ugyan önkéntes volt, de azt is megmondták: aki nem megy el, arra karantén vár.

Így Szlovákia egy nap alatt az ország lakosainak a felét letesztelte!

Igor Matovič kormányfő máris bejelentette, hogy jövő héten megtartják a teszt második fordulóját. Azokat, akiknek most pozitív lett a tesztjük, arra kérték, hogy 10 napig a velük egy háztartásban élőkkel együtt maradjanak házi karanténban, és kérjék meg a velük kapcsolatba került ismerőseiket, hogy ők is teszteltessék le magukat.

Matovič kormánya egyébként máshogy is védi a polgárait: egy rendelet szerint

SZlovákiában csak azok mehetnek be a munkahelyükre, akiknek negatív a koronavírus-tesztjük!

Eközben nálunk a Fidesz napi 12-13 ezer tesztnél többet nem tud elvégeztetni, így aztán azt sem tudni, ki a beteg és ki nem. Nyitva tartják a szórakozóhelyeket, az iskolákat és a stadionokat, és mivel a kötelező maszkviselésen kívül semmilyen védekezés nincs,

a fertőzés akadálytalanul terjed, a halálozások száma rekordokat dönt, de a fideszes dicsekvés dübörög!

Pedig nem ártana példát venni a szlovákokról. Mert mondhat bármit a fideszes propaganda, a tények azt mutatják, hogy a magyar emberek naponta tucatjával halnak meg, miközben Szlovákia pár nap alatt feltérképezte, hogy kik a fertőzöttek és hatalmas lépést tett a járvány megfékezése felé.

A szlovákok megmutatták, milyen az, amikor egy ország kormánya valóban megvédi a polgárait!

Úgy látszik, a magyar embereknek elég Orbán üres dicsekvése és a „remek védekezésről” szóló fideszes propaganda. Mi még akkor is büszkék leszünk, ha majd lekapcsolnak minket a lélegeztetőgépről.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!