Orbán: bármit dönt a főváros, az érvénytelen! Nem számít az önkormányzati választás eredménye!

Orbán Viktor végleg diktátornak nyilvánította magát. A Fidesz-kormány ugyanis olyan rendeletet hozott, hogy bárhogy dönt a fővárosi közgyűlés a Városliget építési szabályzatáról, az eleve érvénytelen lesz. Orbán ezzel gyakorlatilag kimondta: Budapesten az történik, amit ő akar.

A Fővárosi Közgyűlés elvileg ma döntene a Városliget építési szabályzatának átírásáról, vagyis arról, hogy megakadályozzák a Városliget beépítését. Ám ez a lehetőség már csak elvi, mivel

a Fidesz kormány kedd este kiadott egy rendeletet, hogy bármit dönt a közgyűlés, az eleve érvénytelen!

Orbán Viktor ezzel a saját korábbi nyilatkozatát köpi szembe, hiszen a tavalyi önkormányzati választás után azt mondta: „Magyarország kormánya nem kíván olyan fejlesztéseket végrehajtani Budapesten, amit a főváros felelős vezetői nem akarnak”. Márpedig az Új Nemzeti Galéria, a Magyar Innováció Háza vagy a Fővárosi Városligeti Színház pontosan olyan beruházások, amik a főváros ellenzéki vezetése szerint nem kívánatosak.

Orbán hamar egyértelművé tette, hogy hazudott.

Amikor ugyanis a közgyűlés tavasszal hozott egy átmeneti változtatási tilalmat, a Fidesz-kormány azt azonnal felülbírálta egy törvénnyel, amivel hatályon kívül helyezték az ellenzéki többségű testületben szabályosan elfogadott és kihirdetett önkormányzati rendeletet, és megteremtették a projekt eredeti tervek szerinti befejezésének lehetőségét.

A mostani rendelettel pedig

a Fidesz kimondja: Budapesten dönthet bármit az ellenzék, úgyis az lesz, amit Orbán akar!

A kormányrendelet szerint ugyanis az említett építési helyeken „épület és építmény létesíthető” a megjelölt részletes beépítési szabályok betartása mellett.

Az igazán döbbenetes azonban az, hogy a rendeletben

Orbánék nyíltan leírják, hogy a fővárosi önkormányzat határozata egyáltalán nem számít:

„ha a Városligeti Építési Szabályzat vagy az OTÉK [Országos Településrendezési és Építési Követelmények] a beépítés [e jogszabály] (2)–(6) bekezdésében, valamint a 4/A. §-ban meghatározott sajátos szabályaival ellentétes vagy azzal nem összeegyeztethető előírást tartalmaz, akkor a Városligeti Építési Szabályzatot és az OTÉK-ot nem lehet alkalmazni”.

Ilyen rendeletet kizárólag diktatúrákban szoktak hozni. Ezzel ugyanis semmibe veszik annak a több százezer budapesti választópolgárnak az akaratát, akik az ellenzéki pártokra és azok programjára szavaztak!

Orbán ezzel érvényteleníti a fővárosi önkormányzati választás eredményét!

Ez az intézkedés ugyanis már nem csak a Városligetről szól, hanem arról, hogy a Fidesz egyértelművé tette: átveszik a hatalmat az ellenzéki vezetésű önkormányzatok felett! Nem túlzás ha azt mondjuk: erről mindenkinek tudnia kell!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!