Vérlázító miniszteri reakció: teljes alkalmatlanságról tanúskodik ez a levél

Kásler Miklós az Országgyűlés népjóléti bizottságának ülésén a Parlament Széll Kálmán teremében 2020. február 7-én. Jobbról Müller Cecília országos tisztifőorvos.Fotó: Soós Lajos/MTI/MTVA

Lassan mindenki kezdi megérteni, hogy tragikus a munkaerőhiány az ország kórházaiban, és a falak kifestése, a méregdrágán beszerzett smmire sem jó lélegeztetőgépek raktározása nem fogja megoldani a koronavírus járványt. Az orvosokat és a szakképzett ápolókat kellene megfizetni, hogy nem menjenek el árufeltöltőnek egy multihoz. Az alábbi levél a kormányzati alkalmatlanság mintapéldája.

Persze most már hogy az Adriai-tenger sós illata kezd kikopni a kormánytagok emlékezetéből, kezdik felismerni a probléma nagyságát. El is kezdték összeírni, kik azok az egészségügyi dolgozók, akik vezényelhetőek lehetnek a különböző intézményekbe. Azt, hogy ezt miért nem a nyár folyamán, hanem most, az utolsó pillanatban tették meg, ne kérdezzék.

El is kezdték vezényelni a munkaerőt azokra a helyekre, ahonnan jelezték a a hiányt. Miután a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézete jelezte, hogy nem tudja biztosítani a humánerőforrás igényét Orbán haditervének, miszerint plusz 10 ágy intenzív betegellátó és plusz 30 ágy infektológiai kapacitással kell bővítenie a jelenlegi rendszerén felül a szolgáltatását, rögtön meg is jött a segítség:

küldetek egyetlen egy belgyógyász rezidenst!

A rezidens természetesen sokkal képzettebb, mint egy ápoló, de státusza szerint még tanulja a szakmát, önállóan munkát nem végezhet. Nos, ez a “nesze semmi fogd meg jól” tipikus esete, mert ezzel aztán az égvilágon semmit nem oldottak meg.

A Korányi Kórház ennél jobban járt, ők szakorvost kaptak, de csak egyet. A János Kórházban sem jobb a helyzet, bezáratták velük a baleseti ellátást, de kaptak 5 intenzív terápiás szakápolót. A baj csak az, hogy őket az Uzsoki Kórházból vezényelték ide, miközben ott nem marad senki, aki elvégezze a feladatot, így az Uzsokiban az intenzív osztály a működésképtelség határára sodródott.

A teljes ostobaságról tanúskodó intézkedéseknek se vége, se hossza. Az Orbán most nézett szembe először kormányzása során igazi kihívással, és rögtön bele is bukott.

Megbukott Orbán legnagyobb vírus hazugsága: tragikus lett a helyzet

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!