Tragikus csúcsot döntött a fertőzöttek száma – hány kórház fog megtelni ma?

Fotó: MTI/Julien Warnand

941 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 16 111 főre nőtt a hazánkban azoknak a fertőzötteknek a száma, akiről tudunk. Elhunyt hat idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 669 főre emelkedett.

A tegnapi nap során három kórház jelezte, hogy megtelt a kapacitása, és nincs elég szakember, hogy ellássák a betegeket. Mindez a megnövekedett koronavírus fertőzések miatt történt. Az alábbi ábra jól szemlélteti, hogy a tavaszi hullámhoz képest mennyivel súlyosabb most a helyzet. Tavasszal teljesen le lett zárva az ország, talán annak a fékező hatása volt akkor elég.

Az ábrán tökéletesen látszik, hogy nyáron is volt egy enyhe emelkedő tendencia, de az igazi robbanás az iskolakezdéssel indult meg. Kérdés, hogy ebben a fázisban elég-e, a mostani korlátozó intézkedések mértéke, vagy újra szigorúbb eszközökhöz kellene nyúlnia kormánynak, mint ahogy azt a szakemberek javasolják.

Ha van javaslat és megoldás, de azt nem alkalmazza a kormány pusztán gazdasági érdekből, akkor minden koronavírusos haláleset a kormány lelkén szárad. Orbán tavasszal még azt nyilatkozta, hogy nem lehet pénz kérdés az emberek élete. Úgy tűnik, mégis annak tekinti a kormány, mert ha nem így lenne, azonnal bevezetne kijárási korlátozásokat, ezzel párhuzamosan bevezetné a Nyugat-Európában bevált munkabér támogatási rendszert, és átállítaná újra az iskolákat a digitális oktatásra, bebizonyítva, hogy nem láblógatással telt a nyár az adriai tengerparton. Eddig úgy néz ki, hogy azzal telt. 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!