Teljesen új információ a vírusról – ez lesz a szerencsénk?

Fotó: Orbán Viktor / Facebook

Egész Európában újra fellángolt a koronavírus járvány, szinte mindenütt a tavaszihoz hasonló csúcsokról, vagy azt meghaladó fertőzés számról kapunk híreket. Ennek az okát mindenki abban látja, hogy lazultak a szabályok, az emberek újra mentek közösségekbe, nyaralni, rendezvényeket látogattak.

Azonban van egy másik érdekes megfigyelés is az esetek számának növekedésével párhuzamosan, mégpedig az, hogy

a halálesetek száma viszont csökkenő trendet mutat!

Mindez jellemző a ma ismert magyar adatokra is. Mindennek a hátterében az a vírusmutáció állhat, melyet augusztus közepén szingapúri kutatók fedeztek fel. A mutáció jellemzője, hogy jóval enyhébb lefolyású megbetegedéseket eredményez, ám

tízszer fertőzőbb az eddig ismert vírusnál!

Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban is a gyors terjedés egybeesik a halálozási ráta csökkenésével, Magyarországon sem számít különlegesnek, hogy a halálozási arány sokszor a nullára limitálódik.

A szakemberek szerint ez egy természetes folyamat, és a vírusokra egyébként jellemző, hogy a mutálódás során veszítenek az erejükből. Reméljük, ez következett be most is, és hamarosan el is felejthetjük a COVID-19-et a karanténnal, teszteléssel, maszkkal együtt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!