Saját embere hozta kellemetlen helyzetbe a miniszterelnök-helyettest!

Fotó: Bíró István / MTI

A pannonhalmi bencés gimnáziumban is elindult a tanév, ahol hétfőn beszédeket és szentmisét is tartottak. Az eseményen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes is részt vett, sőt, fel is szólalt – közölte a 444.hu.

Az esemény azonban nem Semjén beszédétől vált emlékezetessé,

pedig a miniszterelnök-helyettes minden tőle telhetőt megtett, hogy azzal kerüljön a címlapokra.

Semjén a gimnázium tanévnyitóján azt fejtegette, hogy a homoszexualitás döntötte meg az ókori Rómát:

“Szent Benedek kora a hanyatló Róma időszaka, amikor a hanyatló katonai erényeket már felváltotta a “gladiátorcelebek” kultusza, amikor a klasszikus római jogi és kulturális értékeket felváltották a “mindenhonnan beáramló devianciák”, amikor a család helyett a “legelképesztőbb aberrációk” lettek úrrá. Szent Benedek ekkor a természetellenességgel szemben a természetfölöttit állította”

Semjén hozzátette, hogy a bűnbe esett Róma igazi hagyományait a bencések viszik tovább:

“épp azért tudta Szent Benedek a természetest képviselni, mert a természetfelettit mutatta fel, hiszen a természetfeletti a természetesre épül. Ezért az antik világ értékeit pont a bencések mentették át”.

Az eseményt azonban nem a meleg rómaiak tették emlékezetessé, hanem a kdnp.hu beszámolója, ahol az egyik szerkesztő egy olyan képpel illusztrálta a vírus elleni védekezés fontosságáról beszélő főapát szavait, melyen a pártelnök, a misén látható összes jelenlévő közül,

egyedüliként nem visel maszkot!

50289169577 9a18594482 c
KDNP fotó: Váli Miklós / kdnp.hu
Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!