Kormányzati káosz a tanévkezdés körül – senki nem tudja mi fog történni

A tegnapi napon bejelentették, hogy szeptember 1-én a normál menetrend szerint indul a tanév, és a szokásoknak megfelelően közzétették az iskolai szünetek időpontjait is. Azonban ha összerakjuk az eddigi bejelentéseket és a nyáron történteket, nem lehetünk túl nyugodtak. A szeptember 1-i kezdést nem azért jelentették be, mert minden a legnagyobb rendben van,

hanem mert egyszerűen nincs tervük és ötletük, mit kellene tenni!

A koronavírusos betegek száma folymatosan növekszik, megjelent a fiatalabb korosztályban is, és egymástól teljesen független gócpontok kialakulásáról hallani. Dr. Merkely Béla a Semmelweis Egyetem rektora pedig egyenesen kijelentette, hogy

elérkeztünk az új típusú koronavírus második hullámának küszöbére!

Mindez azt elenti, hogy három héttel a tanévkezdés előtt az intézményvezetőknek már pontos protokollokat kellett volna adni, meghatározni honnan lesz kézfertőtlenítő, kell-e maszkot viselni az iskolában, taníthatnak-e a 65 év feletti tanárok, lesznek-e csoportbontások a távolságtartás miatt, és sorolhatnánk a kérdéseket.

Ezekre azonban nincs válasz, valószínűleg azért, mert terv sincs, mint ahogy arra sem, hogy ha újból be kell vezetni a távoktatást, akkor az hogyan fog zajlani, mit sikerült fejleszteni a beígért rendszeren, hogy elkerüljék a tavasszal tapasztalható katasztrofális állapotokat. A korábban köznevelési államtitkárként megbukott Czunyiné dr. Bertalan Judit bukása után a digitális oktatás kifejlesztéséért felelt, de azon kívül, hogy felvette a jó vastag fizetését, semmi eredményt nem tudott felmutatni.

Tavasszal tanártől függő, ingyenes programok és szolgáltatások káoszában próbáltak a gyerekek és a szülők lavírozni, mindenféle egységes platform nélkül. Annyi változás történt, hogy a tanárok már a jegyeken kívül a házifeladatokat is rögzítették a Kréta rendszerbe.

(Iskola)folyosói pletykák szerint megpróbálják kihúzni az őszi szünetig, és a szünet után már nem kell visszamenni az iskolába. Egy biztos, az iskolaőrök nem fogják tudni megállítani a vírust.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!