Megvalósulni látszik Orbán rémálma: újabb lépés az Európai Egyesült Államok felé

Orbán Viktor drámai pénzügyi, politikai kudarcát hozta az EU-csúcs, bármit is próbálnak kommunikálni itthon. Mindez abból az interjúból derül ki, melyet a Népszava készített Dobrev Klárával. Az EU költségvetési kerete nagyjából két százalékkal lett kisebb, viszont Magyarország ennél jóval nagyobb arányban vesztett,

soha nem kapott hazánk olyan kevés pénzt, mint amennyi a következő ciklusban érkezik!

Folyóáron számítva 2007-ben 29 milliárd eurót, az előző ciklusban 23 milliárdot kaptunk, most pedig 20 milliárdról beszélünk. A kudarc hátterében a miniszterelnök rossz szövetségi politikája és tárgyalási stratégiája áll – állítja Dobrev. A jogállamiság és a támogatások közötti összefüggésekről a következőt mondja az EP képviselő: “Az tény, hogy az Európai Tanács most először jogállamisági feltételrendszert szabott a finanszírozáshoz. Az is tény, hogy ilyen még soha nem szerepelt uniós dokumentumban.

Magyarként szégyenkezve kell mondanom, hogy erre elsősorban a Fidesz-kormány politikája miatt került sor.

Mindezek után az Európai Parlament ötpárti egyezség alapján még egyértelműbbé tette, hogy nincs pénz azoknak, akik nem tartják tiszteletben az alapértékeket és a közösség szabályait.”

Dobrev Klára mindezek mellett egyre biztosabb abban, hogy Orbántól el fogják venni az EU-pénzek szétosztásának jogát. A teljes interjút a Népszavában olvashatják el.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!