Összefogott a Fidesz és a Mi Hazánk – Együtt próbálják ellehetetleníteni a város vezetését!

Fotó: Szücsné Posztovics Ilona / Facebook

Közleményt adott ki Tatabánya polgármesteri hivatala, melyben közölték, hogy nem sikerült a határidő lejárta előtt elfogadnia a város közgyűlésének az önkormányzat 2019. évi zárszámadási rendeletét.

Ezzel pedig a város jogszabálysértést követ el, mivel 2020. július 18-i határidő lejárta előtt el kellett volna fogadniuk a a 2019-es évről szóló zárszámadást.

“A mai rendkívüli közgyűlésen még lehetőség lett volna jogszabálysértés nélkül megalkotni a rendeletet,

azonban a Fidesz-KDNP és a Mi Hazánk képviselői tartózkodtak a szavazáskor, így az elfogadáshoz szükséges minősített többség hiányzott”

– közölte a polgármesteri hivatal közleményét a 444.hu.

Szücsné Posztovics Ilona, a 2019-es önkormányzati választáson az ellenzéki pártok közös támogatását élvezte és győzött. A mostani zárszámadási szavazás előtt felhívta a képviselők figyelmét, hogy amennyiben a közgyűlés nem fogadja el a 2019. évi zárszámadást, annak súlyos következményei lehetnek a város működésére nézve.

A mulasztás akár azt is eredményezheti, hogy a kormány felfüggeszti az önkormányzat állami normatív támogatásainak kiutalását!

A polgármesteri hivatal közleménye szerint, legutóbb július 9-én próbálták egy rendkívüli közgyűlésen elfogadtatni a zárszámadást, de akkor a Fidesz-KDNP és Mi Hazánk képviselőinek fő kritikája az előterjesztéssel kapcsolatban az volt, hogy azt nem tudta megtárgyalni minden bizottság az idő szűkössége miatt.

Az ellenzéki polgármester a július 20-i ülésre már úgy terjesztette elő a rendelettervezetet, hogy azt az összes szakbizottság részletesen áttárgyalhatta, de ennek ellenére a kormánypárti és a Mi Hazánk képviselői nem fogadták el a zárszámadást, így nem lett meg a szükséges többség.

Szücsné Posztovics Ilona a hétfői ülésen azt is elmondta, hogy a 2019. évi zárszámadás lényegében annak az évnek a költségvetéséről és a költségvetés végrehajtásáról szól, melyről 10 hónapig még az előző városvezetés döntött,

tehát ezzel a Fidesz-KDNP képviselői a saját munkájukról alkottak negatív véleményt!

 

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!