Bajban a Fidesz-KDNP – Saját szavazóik is elfordulnának már Orbánéktól!

A Népszava megbízásából készített felmérést a Publicus Intézet, melynek egyes kérdéseire, igencsak meglepő válaszok érkeztek.

A legismertebb politikusoknak Orbán Viktort és Gyurcsány Ferencet választották, a legkedveltebbek pedig a kormányfő és Karácsony Gergely főpolgármester lettek.

A pártpreferenciát tekintve továbbra is vezet a Fidesz-KDNP: a biztos szavazók 51 százaléka voksolna a kormánypártokra, 14 százalékuk a DK-ra, 11 százalékuk az MSZP-P-re, 9 százalékuk a Momentumra, 7 százalékuk a Jobbikra, 2-2 százalékuk pedig az LMP-re, a Kétfarkú Kutyapártra, valamint a Mi Hazánk Mozgalomra.

A mostani közvélemény-kutatás arra a kérdésre, hogy közös listával és kormányfő-jelölttel nagyobb esély lenne-e legyőzni a kormánypártokat, elég egyértelmű válasz érkezett: A DK szavazóinak 96, az MSZP-Párbeszéd híveinek 89, a Jobbikosok 88, míg a Momentumosok 82 százaléka vélekedik így.

A Fidesz-KDNP szavazói azonban kicsit másképp állnak a kérdéshez, közülük csak minden harmadik véli úgy, hogy az ellenzéki összefogás eredményesebb lehet, mintha külön indulnának az ellenzéki pártok.

Meglepő azonban, hogy 15 százalékuk felelte azt, hogy hajlandó lenne egy ilyen formációra szavazni.

Tehát, ha összefogna az ellenzék és új irányvonalat mutatnának, gond nélkül elpártolnának Orbánék mellől!

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!