Vállalhatatlan alak mellett tűnt fel Orbán – erre a képre nem lennénk büszkék

Soha korábban nem tapasztalt fölénnyel nyerte Aleksandar Vučić államfő pártja, a Szerb Haladó Párt a szerbiai parlamenti és önkormányzati választásokat. A 250 parlamenti helyből 180-at szereztek meg, ami nem meglepő, mert tulajdonképpen

egy párt indult csak a választáson,

azt a korábbi belgrádi polgármester pártja, a Szabadság és Igazság, valamint tovább 8 ellenzéki párt bojkottálta, mivel szerintük sem nem szabad, és sem nem tisztességes körülmények, viszonyok között zajlottak a választások.

Orbán persze rögtön rohant déli kollégájának gratulálni, Facebookján meg is jelent egy gratuláló kép:

orban viktor vucic
Forrás: Orbán Viktor Facebook oldal

Orbán csak annyit felejtett el, hogy elmondja kinek szorongatja a kezét füli érő vigyorral.

1999 januárjában Szerbia vezetőjét Slobodan Milosevicnek hívták, őt utolérte megérdemelt büntetése, hét évvel később egy hágai börtönben halt meg. Ekkor azonban már Vucic is a politika színpadán volt, mégpedig

Milosevic propagandaminisztere volt,

a háborús bűnös Seselj vajda pártjának egyik vezetője. Nevéhez fűződik többek között az Index Rádió, a B92 televízió betiltása és működésének ellehetetlenítése, több szerb újságíró elleni eljárás indítása, majd a NATO államok újságíróinak kitiltása. Mindezeket azután, hogy amikor a szerb biztonsági erők 45 albánt gyilkoltak meg Racakban.

Orbán most őt ünnepli, egy antidemokratát, aki egyedül indul a választáson, akinek legnagyobb politikai tette az ellenzéki média tönkretétele és betiltása volt. Összenő, ami összetartozik. Nem Európába, hanem a Balkán felé vette Orbán is az irányt.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!