Elkezdődött! Lázadnak a fideszes polgármesterek Orbán döntése ellen!

AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK

Hevesen tiltakoznak a fideszes polgármesterek is az Orbán-kormány tömeges vonatritkításai ellen. A lázadás nem most indult: Csach Gábor, Balassagyarmat fideszes vezetője még május végén követelte 17 másik polgármesterrel együtt a vasút leépítésének megakadályozását, majd nem sokkal később 10 őrségi polgármester írt felháborodott levelet Palkovics László miniszternek.

Az ellen tiltakoztak, hogy a kormány előbb kijárási korlátozást rendelt el, majd a kevés utasra hivatkozva megszünteti a vonatjáratokat.

Most újabb fideszes polgármesterek csatlakoztak a nyílt lázadáshoz. A 24.hu fedezte fel, hogy Magyar Csilla, Kisköre fideszes polgármestere a Facebook oldalán 11 érintett település nevében kelt ki az ideiglenesnek mondott, de véglegesnek tűnő járatritkítások ellen.

A települések vezetői szerint drasztikus, hogy a Kál-Kápolna és Kisújszállás vonalon a jelenleg közlekedő 6 vonatpár helyett mindössze napi 1 maradt.

A tiltakozó beadványt Heves, Kisköre, Abádszalók, Kunhegyes és Kisújszállás fideszes polgármestere is aláírta!

Levelüket a Innovációs és Technológia Minisztériumnak, valamint MÁV- és a MÁV-Start vezetőinek is elküldték. Mint írják, „a járatritkításoknak a kijárási korlátozások idején talán még lett volna létjogosultsága, azonban most, azok feloldása után, a forgalom újbóli élénkülésének időszakában

szakmailag teljesen megalapozatlan döntésnek tartjuk.”

A fideszes polgármesterek által is aláírt levélben azt is megjegyzik, hogy az elmúlt időszak a vasúti fejlesztésekről szólt, ezek után érthetetlen, hogy június 6-tól a vonalon közlekedő vonatok 80 százalékát leállítja a MÁV. Ráadásul vonatpótló buszok miatt 35 perccel nő a menetidő és sok esetben 30-40 perces várakozással kell számolniuk az utasoknak.

Az emberek persze emiatt legtöbbször a MÁV szakembereit szidják, holott

a vasútnak semmi köze a járatritkításhoz, a döntést a Fidesz-kormány hozta meg!

Információink szerint a MÁV szakemberei mindent elkövetnek, hogy az utasok számára minél kisebb bosszúsággal járjon a vonatritkítás, de olyan sok járat szűnt meg, hogy a közlekedés zökkenőmentességének biztosítását szakmailag már lehetetlen megoldani.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!