Két kézzel szórják a pénzt – Elképesztő összegeket költenek Palkovicsék!

A Századvég Politikai Iskola Alapítvány és Századvég Konjunktúrakutató Zrt. közösen nyerték el azt a kormányzati közbeszerzést, melyet a Palkovics László által vezetett Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) írt ki “szakpolitikai tanácsadásra” – közölte a 24.hu.

A 2020 és 2022 közötti időszakra szóló megbízás nettó értéke 9,3 milliárd forint!

A Századvég-csoport ezzel vállalta, hogy a rendszeres közvéleménykutatás mellett legalább ezer órában ad majd stratégiai tanácsokat a minisztériumnak, valamint évente 12 stratégiai tanulmányt is előállítanak majd, illetve az Európa Projekt keretében évente egyszer felmérést és elemzést végeznek az uniós tagországokban, valamint Norvégiában, Svájcban és Nagy-Britanniában.

Erre a minisztériumtól 2020-ban nettó 2,9 milliárdot, 2021-ben és 2022-ben pedig 3,2 – 3,2 milliárdot kapnak a közbeszerzés nyertesei.

A Századvég és a minisztérium kapcsolata azonban nem újszerű, már 2015 októberében is kötöttek egy 4,8 milliárd forintos szerződést, mely 40 hónapra szólt. A lap továbbá megjegyzi azt is, hogy 2018 végén megkapta a Századvég az EU28+ és időskutatás névre hallgató 1,4 milliárd forintos megbízást, tavaly pedig egymilliárd forintért kutatták a társadalmi jövőképeket.

Mi a véleményed? Ide megírhatod!

Kérjük ossza meg cikkünket, hogy mindenkihez eljusson, így segíti lerombolni a kormányzati propagandát!

OSZD MEG!